Povežite se s nama

Međimurje

Pomoćno igralište s atletskom stazom

Objavljeno:

- dana

GRAD SPORTA

Mursko Središće s pravom nosi titulu Grada sporta, s obzirom na brojne rezultate pojedinaca i klubova na natjecanjima.

Kako bi im se  osigurali još kvalitetniji uvjeti za treniranje, u Gradu rade na novoj sportskoj infrastrukturi. Stoga je odlučeno o gradnji pomoćnoga nogometnog igrališta s atletskom stazom. Prve pretpostavke su učinjene prošle godine promjenama Prostornog plana te je odlučeno da će se Sportski park graditi u Ulici F. Koroša, prema ŠRC-u Zalešće, kako bi se zaokružio kompletni sportski kompleks.

– Zadovoljni smo projektom. Prije godinu dana smo razgovarali o izgradnji atletske staze i, iskreno, nismo mislili da se to može ostvariti u tako kratkom roku. U atletskom klubu je 40-ero djece i izgradnjom staze Atletski klub će se još više razvijati – istaknuo je predsjednik Atletskoga kluba Predrag Novinić. Grad sljedeće godine započinje s otkupom zemljišta. Sportski park će se protezati na 17.000 četvornih metara, a radovi i uređenje financirat će se novcem iz EU fondova i nacionalnih programa.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Međimurje

Otvorene prijave za radionice digitalnih vještina Kreativno edukativnog centra “Murai”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Imaš dobar proizvod ili ideju, ali ne znaš kako ga promovirati?

– Nema problema, prijavi se na naše radionice digitalnih medija i zakorači u 21. stoljeće! – kažu iz Kreativno edukativnog centra “Murai” Sveti Juraj na Bregu.

Navedene radionice namijenjene su da pomognu umjetnicima, obrtnicima i poduzetnicima, ali i široj javnosti za brendiranje i promociju vlastitih aktivnosti. Potreba za ovim radionicama proizlazi iz napretka tehnologije i digitalizacije te usavršavanja vještina 21. stoljeća.

Naučene vještine mogu se primijeniti u razvoju poduzetničkih ideja i marketinga.

– Radionice su namijenjene svim dobnim skupinama koje imaju osnovno računalno znanje pa ako znaš upaliti kompjuter, spreman si za naše radionice! – dodaju organizatori.

Plan radionica:

  1. Produkcija online sadržaja (30. rujna u 17 sati)
  2. Radionica izrade osobne web stranice (7. listopada u 17 sati)
  3. Upravljanje društvenim mrežama (14. listopada u 17 sati)

Broj prijava je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Obrazac za prijavu

Radionice će se održati u Klubu Prostor – “CeZam” Čakovec. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje