Povežite se s nama

Međimurje

Pomoćno igralište s atletskom stazom

Objavljeno:

- dana

GRAD SPORTA

Mursko Središće s pravom nosi titulu Grada sporta, s obzirom na brojne rezultate pojedinaca i klubova na natjecanjima.

Kako bi im se  osigurali još kvalitetniji uvjeti za treniranje, u Gradu rade na novoj sportskoj infrastrukturi. Stoga je odlučeno o gradnji pomoćnoga nogometnog igrališta s atletskom stazom. Prve pretpostavke su učinjene prošle godine promjenama Prostornog plana te je odlučeno da će se Sportski park graditi u Ulici F. Koroša, prema ŠRC-u Zalešće, kako bi se zaokružio kompletni sportski kompleks.

– Zadovoljni smo projektom. Prije godinu dana smo razgovarali o izgradnji atletske staze i, iskreno, nismo mislili da se to može ostvariti u tako kratkom roku. U atletskom klubu je 40-ero djece i izgradnjom staze Atletski klub će se još više razvijati – istaknuo je predsjednik Atletskoga kluba Predrag Novinić. Grad sljedeće godine započinje s otkupom zemljišta. Sportski park će se protezati na 17.000 četvornih metara, a radovi i uređenje financirat će se novcem iz EU fondova i nacionalnih programa.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje