Povežite se s nama

U fokusu

Pomognite stanovništvu stradalom u poplavi u Cestici

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OTVORILA ŽIRORAČUN ZA POMOĆ

Nakon poplava koje su uništile stotine kuća, gospodarske zgrade i pogone u cestičkim naseljima Lovrečan Otok i Brezje Otok, kao i Otok Virje i Vratno Otok te djelomično i u Virju Križovljanskom, stanovnicima tih naselja nužna je pomoć.

Da bi svima koji žele pomoći u sanaciji šteta od poplave to omogućili, otvoren je posebni račun na koji se primaju sredstva za pomoć poplavljenima. – Na uplatnici – platnom nalogu potrebno je upisati Općina Cestica, Dravska 1a, 42 208 Cestica, s naznakom za sanaciju šteta od poplave. Broj žiro-računa je 2500009-1501138514, a na uplatnici je potrebno upisati model i poziv na broj te OIB ili neki podatak donatora. Model je 68, a poziv na broj 7706 – OIB – izvijestili su iz Županije.

Broj žiro-računa je 2500009-1501138514, a na uplatnici je potrebno upisati model i poziv na broj te OIB ili neki podatak donatora. Model je 68, a poziv na broj 7706 – OIB

Navode da se u prikupljanje pomoći stanovništvu na poplavljenom području uključio se i Caritas Varaždinske biskupije pa se pomoć za sanaciju šteta može uplatiti i na žiro račun Caritasa s naznakom za sanaciju šteta od poplave. Adresa je: Caritas Varaždinske biskupije, Zagrebačka 3, 42 000 Varaždin, a informacije se mogu dobiti na telefon (042) 320-205. Žiro-račun Caritasa je 2360000-1101733293, model i poziv na broj koji je potrebno upisati na uplatnici, odnosno platnom nalogu je 05 0711.

– Da bi se stanovništvu stradalom u poplavi što prije pomoglo te kako bi se osposobili domovi za stanovanje, vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica krenuli su u prikupljanje pomoći na cijelom području općine Cestica, a dobrovoljne priloge prikupljat će do 25. studenoga. Informacije o potrebnoj pomoći mogu se dobiti i u Općini Cestica, telefon 042/724-824, a stvari se mogu dopremiti i društveni dom Otok Virje – navode u Varaždinskoj županiji.

Izvor: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Gradit će se treći krak na autocesti od Zagreba do Karlovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak Jutarnji je dobio i službenu potvrdu da će se za desetak dana učinjiti prvi konkretni korak – HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Više pročitajte na Jutarnjem.

Nastavite čitati

U fokusu

Habijan o glasanju za ostanak bala u Brezju: “Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradski vijećnici na 13. sjednici Gradskog vijeća trebali bi odlučivati pod točkom 7. i o kreditnom zaduženju Grada za sanaciju odlagališta otpada u Brezju. Riječ je o zaduženju kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. Rijeka „teškom“ 15.926.740 eura. Podsjećamo, gradonačelnik Bosilj tu očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a, te je u jednom od zadnjih intervjua poručio da „Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju“.

>>Bosilj očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a: Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju

Ovu Bosiljevu izjavu sinoć je za Regionalni tjednik komentirao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan

– Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja jer dosad smo imali barem 5 ili 6 ovakvih situacija gdje su se predlagala određena rješenja koje gradski vijećnici iz različitih razloga nisu prihvaćali. Prema tome, svaka vijećnica ili vijećnik imaju svoju samostalnost odlučiti po tom pitanju kako smatraju da treba – rekao je Habijan.

Dodao je kako se vijećnike na ovakav način diskreditira i dovodi u pitanje njihov zdrav razum i prosudbe.

– Svaki od njih ima pravo odlučiti o prijedlogu gradonačelnika onako kako smatra da je ispravno. Ako gradonačelnik smatra da je nešto po njemu ispravno i Bogom dano, ne znači da drugi moraju dijenliti njegovo mišljenje – zaključio je Damir Habijan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje