Povežite se s nama

U fokusu

Pomozite im da dobiju svoje “Noge za mnoge”!

Objavljeno:

- dana

AKCIJA Varaždinsko Društvo distrofičara

U Varaždinu je uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, počela akcija za nabavu novoga kombi vozila prilagođenog osobama u invalidskim kolicima.Volonteri su u trgovačkim centrima građanima nudili mogućnosti uplate donacije putem donatorskih kartica u iznosu od 10 kuna.

Akciju pod nazivom “Noge za mnoge” pokrenulo je Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida. Njihov je stari kombi “na izdisaju”, jer je nabavljen još 2002. godine. Bilo je to prvo potpuno prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba u invalidskim kolicima u Hrvatskoj, no sad je, s 350.000 tisuća prijeđenih kilometara, već dotrajalo.

Novi kombi im je neophodan jer se bez njega njihovi članovi osjećaju “kao goli”. Podizna rampa u vozilu omogućava podizanje i istodobni prijevoz 6 invalidskih kolica te se strogo vodi računa o racionalizaciji troškova. Vozilo im omogućuje lakše odlaske na liječničke preglede i rehabilitaciju te na razne društvene aktivnosti i zajednička druženja.
Saša Pejić ističe da kombijem odlaze na sportska natjecanja i na rehabilitaciju u Rovinj, a Maji Brkinjač vrlo su važni dolasci na sastanke Novinarsko-literarne grupe, jer im je to rijetka prilika za izlaske i druženja, osobito zimi. 

Ako želite pomoći, uključite se u akciju uplatom donacije na račun HR2423600001101744174 ili uplatom donacije od 10 kuna volonterima koji će biti na različitim lokacijama u Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Donacijske kartice imaju pečat udruge na drugoj strani kako bi se izbjegla mogućnost prijevara ili zloupotreba.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje