Povežite se s nama

Život i društvo

Pomozite Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma da za Božić razveseli 168-ero oboljele djece

Objavljeno:

- dana

Ususret adventu i vremenu darivanja, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu organizira još jednu Božićnu priču te poziva građane na sudjelovanje.

Naime, volonteri Udruge svake godine za Božić obilaze svoje oboljele članove u akciji „Pokažimo oboljelima da nisu sami“ te ih prigodno daruju paketima koje doniraju razni donatori. Akciju provode neprekidno već 22 godine.

Stoga iz Udruge i ove godine pozivaju građane da sudjeluju svojim novčanim prilogom ili proizvodom, odnosno donacijom u naravi, kao što su papirnate i vlažne maramice, toaletni pribor, pasta za zube, ručnik, sapun, šampon, kreme za djecu, puder, prigodne igračke, slatkiši, bojanke, bojice i slično. Za bolnice mole tri bora u teglama.

„Nisu sami“

– Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sustavno vodi brigu o osobama oboljelima od najtežih malignih bolesti, koje se tijekom liječenja nađu u potrebi. Nažalost, među tim osobama ima i mnogo djece. Već 23. godinu, otkako smo osnovani, zahvaljujući donacijama, pomažemo u kupnji lijekova, transplantata ili medicinskih pomagala koje ne financira HZZO (djelomično ili u potpunosti) , provodimo studije, ispitivanja i istraživanja u suradnji s bolničkim centrima i farmaceutskim kućama, pomažemo u plaćanju troškova smještaja roditeljima oboljele djece koja se liječe u Zagrebu te sufinanciramo troškove dijagnostike i liječenja u inozemstvu. U proteklih 20 godina prikupili smo i utrošili oko 5.200.000 kuna za potrebe naših članova – ističu iz UOLL-a.

Ove godine želja im je prikupiti 168 poklon paketa za djecu svih dobnih skupina koja se liječe ili su bila liječena od teških malignih bolesti, a koja dolaze iz obitelji niskog socijalnog statusa.

Poklon pakete volonteri će dijeliti u Županijskoj bolnici Čakovec, Općoj bolnici Varaždin, KBC-u Zagreb i KB-u Merkur te obiteljima u kojima ima oboljele djece.

Ako želite nešto donirati, volonteri će se pobrinuti za transport i proslijediti darove onima kojima su najpotrebniji.

Udruzi možete pomoći i uplatom donacije na žiro-račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: HR5123400091116005263, Poziv na broj: 02 251221

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ravnatelji varaždinskih srednjih škola posjetili Međimursko veleučilište u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimursko veleučilište u Čakovcu u četvrtak, 20. siječnja, posjetili su ravnatelji srednjih škola s područja Varaždinske županije.

Riječ je o još jednom dokazu da MEV nastoji unaprjeđivati suradnju s drugim odgojno-obrazovnim ustanovama i znanstvenim institucijama s ciljem zajedničkog razvoja znanosti i STEM područja, ali i promocije Međimurskog veleučilišta među budućim studentima.

Dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan je uz ravnatelje varaždinskih srednjih škola ugostio i Miroslava Huđeka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, a u pratnji suradnika pokazao im je i nedavno otvoreni Centar održivog razvoja.

Kako je naglasio Klopotan, smjer suradnje će definitivno biti robotika i STEM, no otvoreni su i za sve ostale oblike.

– Pročelnik je isto tako predložio da zajedno pokrenemo jedan vid cjeloživotnog obrazovanja i o tome ćemo naravno nastaviti razgovarati – poručio je dekan Klopotan.

Istaknuvši važnost suradnje, pročelnik Huđek pohvalio je programe koje Međimursko veleučilište provodi i dodao kako se više od 20 % srednjoškolaca u Varaždinskoj županiji obrazuje u sektorima strojarstva i elektrotehnike.

– Svaki oblik suradnje u STEM području podržavamo i zato smo danas ovdje s ravnateljima srednjih škola – rekao je Huđek naglasivši kako Varaždina županija završava još dva strukovna centra izvrsnosti, a stručnjaci u strojarstvu s MEV-a mogli bi biti podrška u stvaranju domaćeg proizvoda.

Pročelnica Odjela Održivog razvoja Magdalena Zeko pojasnila je kako su prije dvije godine u potpunosti revidirali i modernizirali ovaj smjer, a u pripremi je otvaranje i specijalističkog studija.

– Nastavu već održavamo u laboratorijima koje smo nedavno otvorili te tako pružamo studentima mogućnost da odmah dobe i praktična znanja – rekla je Zeko.

Pročelnik Jurica Trstenjak rekao je kako njihov Odjel Računarstva obrazuje dva profila, klasične programere i buduće sistem administratore.

– Zasad imamo preddiplomski, trogodišnji studij i nadamo se da najesen krećemo i s diplomskim studijem, odnosno 4. i 5. godinom – istaknuo je Trstenjak.

Pročelnik Odjela Menadžmenta turizma i sporta Tibor Rodiger naglasio je kako je to najveći odjel jer se osim preddiplomskog izvodi i specijalistički studij. Njihovi bivši studenti, istaknuo je Rodiger, vrlo su uspješni, a velik broj ih je i u poduzetničkim vodama.

Na kraju sastanka dekan Klopotan pozvao je sve ravnatelje u uredništvo časopisa Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje