Povežite se s nama

Život i društvo

Ponesite kokice: u Klenovniku ove subote kino na otvorenom

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Udruga mladih Općine Klenovnik pripremila je ove subote, 7. rujna, kino na otvorenom.

Gledat će se film za djecu „Duck Duck Goose“ u prijevodu „Ringe ringe jaja“ – animirani film iz 2018. godine koji traje 91 minutu.

Glavni lik je gusan Peng, umišljen, svojevoljan neženja kojeg ne zanimaju djeca ni obitelj, odbija predvoditi mlade naraštaje kod selidbe na jug. Vjeruje da je bolji od drugih no iznenada ozljeđuje krilo, pada u jato pataka i osuđen je na drugačije putovanje u toplije krajeve

Prikazivat će se i film za odrasle „Another round“ u prijevodu „Još jedna runda“ – koprodukcija Nizozemske, Danske i Švedske, komična drama iz 2020. godine koja traje 1 sat i 57 minuta. Film koji je osvojio europski Oscar.

Profesor zajedno s svojim prijateljima odlučuje testirati utjecaj alkohola na njihove živote. Isprva su poletni i energični, ali kako piju sve više tako se njihovi životi raspadaju. Kada prijatelji prestaju s opijanjem, glavni lik nastavlja do kad ga supruga ne napusti.

– Čeka vas piće i grickalice, ugodna atmosfera i odlično druženje kao i uvijek. Što mi očekujemo od vas? Da dođete u čim većem broju, dovedete muževe, žene, djecu, majke, očeve, djedove, bake, prijatelje i ponesete dekice te provedete jednu ugodnu subotu s nama – poručuju organizatori.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje