Povežite se s nama

Sport

Pongračić ponovo predsjednik TK Marathon 95

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Na izbornoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba “Marathon 95”, održanoj u petak, 27. ožujka, za predsjednika je ponovo izabran Goran Pongračić. 

Za dopredsjednika kluba izabran je Ladislav Gregorinčić, a uz njih članovi Izvršnog odbora su još Anđelka Mlakar, Antun Belošević, Franjo Korošic, Gordana Vrček, Nebojša Kalajdžija, Vjeran Friščić i Krunoslav Borovec, tajnik kluba. U Nadzornom odboru su Jakov Klapež, Mario Pongračić i Olgica Friščić.

            U izvješću o radu TK “Marathon 95” u 2014. godini predsjednik Pongračić naveo je još jednu uspješnu organizaciju Cross lige Drava, Varaždinskog polumaratona i Zimske brdske lige Ivančica. Osvrnuvši se na rad u proteklom četvorogodišnjem razdoblju istaknuo je zadovoljstvo razvojem utrka i rastom broja natjecatelja posebice na dravskoj ligi s više od stotinu trkača po kolu te polumaratonu s više od 500 natjecatelja, iako su sredstva od sponzora i lokalne zajednice osjetno smanjena. Podsjetio je i na najbolje sportske rezultate kluba – treće mjesto Valentine Belović i ženske ekipe na državnom prvenstvu u maratonu te posebno vrijedan ovogodišnji maratonski rezultat ispod tri sata Jasmine Ilijaš (2:56:20).

            U 2015. godini Trkački klub “Marathon 95” nastavlja s organizacijom svojih liga i utrka te s pomaganjem u organizaciji nekih utrka u Varaždinskoj županiji (utrka Hagemann u Petrijancu, utrka “Josip Putar” u Lepoglavi i Ultra liga koja počinje u utorak, 31. ožujka). 2. travnja počinje 23. sezona Cross lige Drava, 20. rujna trčat će se 21. Varaždinski polumaraton, a 19. Zimska brdska liga Ivančica počet će 29. studenog. Na Uskrsni ponedjeljak klub će organizirati 4. Dravski ultracross. Na skupštini je rečeno da se varaždinski klub uključio u novopokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske koji obuhvaća 18 utrka u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, a “Marathon 95” aktivno sudjeluje i u kandidaturi Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine organizacijom utrka koje će povezati Varaždin i njegovih devet gradova partnera.

            Ovogodišnja skupština imala je i svoj svečani dio na kojem je obilježena 20. obljetnica osnutka Trkačkog kluba “Marathon 95”. Za 20 godina aktivnog rada u klubu plakete su primili Josip Đunđek, Vilim Pap, Stjepan Stolnik, Danijel Mihalić, Krešo Levačić i Krunoslav Borovec, a za posebne zasluge u radu i razvoju kluba nagrađeni su dosadašnji predsjednici Neven Mlakar, Čedomil Leljak, Zdravko Hanžek, Andrea Vugrinović i Goran Pongračić.

Izvor:
Foto:

Sport

Načelnik Klapša organizirao prijam za svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta u savate boksu assaut Ines Leskovar, rodom iz Donjeg Ladanja, osvojila je zlatno odličje na Svjetskom kupu koji se ovog tjedna održavao u austrijskom gradu Weizu.

Na šestodnevnom Svjetskom kupu organizirano je natjecanje za više od 300 sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta, među kojima su nastupili i najbolji boksači iz pet klubova iz Hrvatske, pa tako i članovi Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin.

Po povratku iz Austrije, načelnik Mario Klapša primio je u prostorijama Općine Maruševec svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar, članicu varaždinskog kluba koja je u svim dosadašnjim mečevima u kojima je nastupila uvjerljivo pobjeđivala i osvajala zlatne medalje.

Klapša je čestitao Leskovar na zlatnoj medalji koju je osvojila pobjedom nad predstavnicom Ukrajine i time osigurala jedino zlatno odličje za Hrvatsku na Svjetskom kupu, istaknuvši pritom da se radi o iznimnom postignuću za sportašicu i priznanju kluba u kojem trenira, a koje doprinosi promociji države i Općine Maruševec iz koje dolazi. 

– Općina Maruševec prati i podržava uspjehe svih svojih sumještana, a osvajanje svjetskog zlata u konkurenciji državnih prvaka u sportu u kojem Francuzi prednjače kruna je svih dosadašnjih uspjeha koje su ostvarili. Čestitamo Ines i klubu Omega Varaždin na zlatnom odličju i želimo im još puno velikih rezultata, kako u sportu tako i na području obrazovanja na Vojnim studijima koje je Ines ove godine upisala – rekao je načelnik Mario Klapša.

Ines Leskovar rođena je 2003. godine, živi u Donjem Ladanju i ove je godine završila Gimnaziju u Ivancu. Svoju sportsku karijeru započela je s 15 godina uz vodstvo najtrofejnijih trenera Miljenka Rožmarića i Emerika Večerića.

Trenira boks i savate boks, a osim što je višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta, proglašena je najboljom juniorkom u prošloj godini od strane Hrvatskog savate saveza.

Nastavite čitati

Sport

U Varaždinu održano omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od dvije godine održalo se omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo, a grad domaćin bio je Varaždin. 

Najbolji mladi stolnotenisači i stolnotenisačice Europe odmjeravali su snage u dvorani Arena uz rijeku Dravu u Varaždinu, a glavni pokrovitelj prvenstva bila je tvrtka Gazprom iz Ruske federacije. 

Uz zahtjevne organizacijske pothvate Hrvatskog stolnoteniskog saveza, prvenstvo je održano, i to u dva dijela.

Od 18. do 24. srpnja igrali su stolnotenisači i stolnotenisačice do 19 godina, a zatim su svoja igračka umijeća pokazali stolnotenisači i stolnotenisačice do 15 godina starosti.

Ukupno je na prvenstvu nastupilo 45 ekipa iz skoro svih zemalja Europe.

Priliku da čestita te da im podijeli medalje dobio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pa je tako najboljoj muškoj ekipi do 15 godina, predstavnicima Francuske, te najboljoj ženskoj ekipi, stolnotenisačicama iz Njemačke, čestitao na velikom uspjehu i ujedno im zaželio svako dobro u daljnjim sportskim nadmetanjima.

Župan je tom prilikom istaknuo da je prvenstvo jako dobro organizirano unatoč svim mjerama koje se provode zbog borbe s pandemijom, ustvrdivši da je to bila i dobra promocija za Grad Varaždin te Varaždinsku županiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje