Povežite se s nama

Crna kronika

Ponovno se pojavile nigerijske prijevare: ovaj put žrtva 50-godišnja Varaždinka

Objavljeno:

- dana

NE NASJEDATE!

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 7. studenog zaprimili prijavu žene starosti 50 godina iz Varaždina.

Naime, ona je tijekom mjeseca listopada prošle godine stupila preko društvene mreže u kontakt sa osobom koja se predstavila kao liječnik iz SAD-a. Iskoristivši njezinu lakovjernost do mjeseca kolovoza ove godine u više je navrata zatražio da mu uplati različite novčane iznose putem jedne svjetske tvrtka za organizaciju prijenosa gotovog novca na otvoreni račun njoj nepoznate osobe u Nigeriji, a sve iz razloga liječenja navodno bolesnog sina, kao i otvaranje liječničke ordinacije u Hrvatskoj.

Oštećena je žena putem bankovnih transakcija ukupno uplatila iznos od četrdesetak tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja policijski službenici podnose kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevare, te nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

– Ovim putem skrećemo pozornost građanima na oprez zbog nigerijskih prijevara. Takve prijevare su se pojavile početkom 90-ih godina, općenito prijevara nastoji uvjeriti žrtve da uplate male svote koje bi s vremenom dale višestruki dobitak. Obično u poruci piše da osoba visokog političkog ili ekonomskog statusa treba iznijeti iz zemlje ili otključati račun koji sadrži velike količine novca ili su obaviješteni da su postali nasljednici vrijedne imovine i novčanog dobitka od nekog daljnjeg rođaka. Ako žrtva nasjedne na takvu prijevaru, od nje se traži da uplati određenu količinu novca koju navodni posjednik novca u tom trenutku ne posjeduje. Žrtve se uz obećanje o bogatoj proviziji moli da pošalju novac ili da čak dođu u Nigeriju – ističu iz PU varaždinske. 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Novi detalji tragedije: zadnja žrtva Aquacityja bila je neplivač, slijedi obdukcija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Aquacity

Nakon što je u petak, 1. srpnja, oko 20 sati na Varaždinskom jezeru Motičnjak smrtno stradao mladić starosti 25 godina, policijski službenici PU varaždinske oglasili su se s novim detaljima istrage.

>>Tragedija na kupalištu Aquacity u Varaždinu: utopio se mladić (25)

Naime, očevidom je utvrđeno kako je mladić ušao u jezero na dijelu koji nije označen za kupanje, iako je neplivač, nakon čega je potonuo.

U pomoć su mu priskočila dva prijatelja koji su ga izvukli na obalu. Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć, te je od strane liječnika mladić reanimiran, nakon čega je liječnik proglasio smrt.

Mrtvo tijelo nesretnog mladića prevezeno je na Patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija, nakon čega će se znati točan uzrok smrti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija opet efikasna: dolijao 25-godišnjak koji je opljačkao kombi HGSS-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 26 godina iz Gornjeg Vratna.

Sumnja se da je u četvrtak, 30. lipnja, u popodnevnim satima u Dravskoj park šumi u Varaždinu, predio zvani „Beli kipi“, provalio u kombi vozilo vlasništvo 34-godišnjaka, aktivnog pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Iz vozila je otuđio torbe s opremom za spašavanje iz dubina i visina.

Brzim postupanjem policijskih službenika i poduzetim radnjama jučer, 1. srpnja pronađen je počinitelj i veći dio ukradene opreme. Pronađena oprema je vraćena oštećenom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje