Povežite se s nama

U fokusu

Ponovo na početku? Zbog troškovnika još ništa od početka izmuljenja Trakošćanskog jezera

Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

Je li propao na veliko najavljivani projekt ispuštanja vode i čišćenja Trakošćanskog jezera od mulja, za što su predviđeni troškovi od oko 15 milijuna kuna?

Naime, župan Varaždinske županije Radimir Čačić komentirao je danas, 28. travnja, odluku Upravnog suda kojom je osporen troškovnik ovog projekta, čime je trenutno pothvat uređenja jezera oko Dvora Trakošćan – na čekanju.

– To je jedna saga, Odiseja i Ilijada su ništa za proces ugovaranja čišćenja Trakošćanskog jezera – započeo je Čačić, koji je ujedno i potpredsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda, koji su odgovorni za posao izmuljavanja jezera od 400.000 kubika, od čega je polovica mulj.

– To jezero će se pretvoriti, ako se nebriga nastavi, u močvaru. Prepoznali smo to ranije i ja kao župan i Hrvatske vode, bila su osigurana sredstva i svi su ugovori bili zadovoljeni. Nakon prvog kruga natječaja, kada su iznosi ponuda bili previsoki, napravljena je racionalizacija projekta, pojednostavljene su procedure, te smo na zadnjem natječaju dobili cijene koje su bile ispod procjena, korektne. Nakon žalba i nakon što je dodijeljen ugovor za početak radova, koji bi trebao biti u tijeku, trebala je biti ispuštena voda i premještena riba, da bi se jezero prosušilo. Jer, taj mulj morate prosušiti da biste ga mogli vaditi i ponovo puniti vodu. I konačno, nakon toga imamo jednu nevjerojatnu situaciju da Upravni sud odluči o nekom elementu troškovnika – pojasnio je župan Varaždinske županije.

– Ponovo velim, pravosuđe u ovoj zemlji je po mom dubokom vjerovanju, od svih institucija, najvažnija i najlošija. Sada smo ponovo na početku, na sramotu ovog našeg sustava. Nadam se da će ta priča završiti ovih dana kada ističu svi rokovi i da će konačno ugovor postati važeći – poručio je Čačić.

Dodao je da je o ovome razgovarao sa svima uključenima u projekt te da su zamolili specijaliziranu tvrtku za premještaj ribljeg fonda da korištenje mehanizacije pomaknu za još mjesec dana.

Podsjetimo, ispuštanje vode iz jezera trebalo je početi sredinom travnja, a prema najavama jezero bi svježom vodom trebalo biti popunjeno u proljeće 2022. godine.  

U fokusu

Broj stanovnika: u Varaždinskoj županiji izgubljen grad veličine Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu broja stanovnika po gradovima, općinama i županijama na kraju 2020. godine.

Brojke su zabrinjavajuće, piše tportal.hr.

Prema toj procjeni, Hrvatska je početkom ove godine imala oko 4.048.000 stanovnika, što je 237.000 manje nego po zadnjem popisu 2011 . godine. To znači da je u manje od 10 godina izgubila više od 5 % populacije, odnosno svakog dvadesetog stanovnika.

Neki demografi procjenjuju da je stvarno stanje još gore te da je realni broj stanovnika pao ispod četiri milijuna.

Od popisa stanovništva 2011. demografske gubitke pretrpjele su gotovo sve regije. Samo tri od 21 županije bilježe porast stanovništva, pri čemu je on osjetniji jedino u Gradu Zagrebu, u kojem živi oko 19.000 žitelja više nego 2011. U plusu su još Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija, ali sa znatno slabijim rastom.

U depopulaciji prednjače županije s istoka Hrvatske.

Varaždinska je županija prema ovim podacima 2011. godine imala 175.951 stanovnika, a ove godine ih ima 165.357, odnosno 10.594 manje (-6,02 %).

Međimurska je županija prije 10 godina imala 113.804 stanovnika, a 2020. je procjena da ih je 108.822, odnosno 4.982 manje (-4,38 %).

Obzirom da područje koje obuhvaća Grad Ludbreg ima oko 9000 stanovnika, u Varaždinskoj je županiji u posljednjih 10 godina “izgubljen” grad veličine Ludbrega.

Nastavite čitati

U fokusu

Europskoj autoindustriji prijeti potpuno zaustavljanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osim nedostatka računalnih čipova, sada postoji i prijetnja nedostatkom magnezija koja stvara rizik da će se cijela automobilska industrija zaustaviti.

Magnezij se uglavnom koristi u automobilskoj industriji za proizvodnju aluminija. Aluminij je idealan za dijelove koji moraju imati malu težinu, ali još uvijek čvrstu konstrukciju, piše HAK.

Kinezi su najveći proizvođači magnezija i trenutno proizvode samo malu količinu za izvoz. Više od 85% svjetske proizvodnje u rukama je ove gospodarske velesile. Gotovo polovica kineske proizvodnje namijenjena je europskom tržištu, koje koristi gotovo sav isporučen magnezij za proizvodnju aluminija.

Situacija na američkom tržištu automobila je nešto bolja. I sama Amerika je proizvođač magnezija, pa ih manjak manje pogađa. Nedostatak magnezija posebno će utjecati na europske proizvođače automobila. Zbog toga će različite industrije, uključujući automobilsku, morati ozbiljno smanjiti proizvodnju, a u najgorem slučaju čak i zatvoriti.

Sada je pitanje što europske vlade mogu učiniti kratkoročno kako bi osigurale da automobilska industrija ne stane? U svakom slučaju, čini se da gomilanje zaliha onog što je trenutno još dostupno nije opcija jer magnezij je sam po sebi sirovina koja je vrlo osjetljiva na oksidaciju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje