Povežite se s nama

Život i društvo

Popevka zleči vse: “Leluje” održale prvi koncert, u goste im došao Ivica Pepelko

Objavljeno:

- dana

KONCERT U VINICI

Ženski vokalni sastav „Leluja“ je u nedjelju održao svoj prvi koncert, na kojem su članice izvele obrade raznovrsnih skladbi, od zabavnih i duhovnih, pa sve do vlastitih, autorskih skladbi.

Jedna od njih bila je skladba „Nek popevka zleči vse“, po kojoj je koncert i nosio ime.

Na koncertu su nastupili i članice Pjevačke sekcije KUD-a “ Klaruš“ Maruševec,  Ženski zbor „Stellarium“ iz Cestice, mlada glazbena diva Gabriela Hrženjak iz Vinice te poseban gost, Ivica Pepelko.

Na kraju koncerta, koji je održan pod pokroviteljstvom Općine Vinica, svi su izvođači zajedno za publiku izveli njegovu pjesmu „Hvala ti Bože za ovaj dan“.
 

Izvor:
Foto: OPĆINA VINICA

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje