Povežite se s nama

Ostali sportovi

Popis laureata – pregled najvažnijih rezultata varaždinski sportaša u 2012. godini

Objavljeno:

- dana

IZBOR SPORTAŠA GODINE

Zajednica sportskih udruga grada Varaždina organizira jubilarni 50. izbor za Sportaša godine grada Varaždina.

Popis svih laureata je u stvari pregled najvažnijih sportskih postignuća u prošloj godini. Tako je za kategoriju sportaš 2012. godine predloženo šest kandidata.
Emil Milihram, Kajak kanu klub Varteks za osvojena tri 1. mjesta na SP u Francuskoj i jedno 3. mjesto te 1. mjesto na Svjetskom kupu. Goran Borović, Savate klub Varaždin za osvojeno 1. mjesto na EP u combat savate. Ivica Bonino Hasan, Športsko ribolovni klub Varaždin za osvojeno 1. mjesto u 1. Ligi HŠRS, 4. i 7. mjesto na SP-u osoba s invaliditetom u Portugalu i 12. mjesto na SP-u u lovu ribe na plovak. Mirko Mičuda, AK Sloboda za osvojeno 2. Mjestu na PH u bacanju kladiva i 2. mjesto u finalu Kupa. Tonimir Sokol HK Vidnija za osvojeno 1. mjesto na PH u hrvanju, 3. mjesto na Grand Prix Hungaria. Vinko Kirinić, Gimnastički klub Vindija za osvojeno 1. mjesto na Međunarodnom turniru u Pragu, te dva druga mjesta na međunarodnim turnirima.
U konkurenciji za najbolju sportašicu 2012. godine predloženo je čak osam kandidatkinja. Elena Milenković, GK Vindija za dva 1. i tri 2. mjesta na PH, jedno 2. I šest 3. Mjesta na međunarodnim turnirima u ritmičkoj gimnastici. Kristina Dudek, AK Sloboda za osvojeno 1. mjesto na 400m u finalu Kupa za juniorke i 1. mjesto na PH u konkurenciji mlađih seniorki, te još dva 2. i 3. mjesta na PH. Ksenija Bartolev, Savate klub Omega za osvojeno 1. mjesto na EP u savate combat. Marina Horvat, Savate klub Omega za osvojena 1. Mjesta na PH, EP i SP u assaut i combat savate. Mia radotić, Biciklističko društvo Sloga za osvojena četiri 1. i jedno 3. mjesto na PH. Petra Petek, Stolnoteniski klub Varaždin za osvojeno 2. mjesto u 1. Hrvatskoj tolnoteniskoj ligi i 2. mjesto na PH u parovima, zabilježila je više nastupa za reprezentaciju između ostaloga i na SP-u. Pia Damjanić, Konjički klub Varaždin 95 za osvojena četiri 1. mjesta i tri 2. mjesta na PH i Cro cupu. Tanja Perec, Streljački klub Varaždin za osvojeno 2. mjesto na juniorskom EP malokalibarskom puškom te tri 1. mjesta na PH sa zračnom i malokalibarskom puškom, te ostvarila juniorski rekord RH.
Za kategoriji najbolja muška ekipa predloženi su poznato varaždinski kolektivi. Hrvački klub Vindija, koji je u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi osvojio 2. mjesto. Zatim, kandidiran je Športsko ribolovni klub Varaždin – Interland za osvojeno prvenstvo HŠRS-a, 1. mjesto u seniorskoj konkurenciji i 5. Mjesto na 32. Svjetskom klupskom prvenstvu u lovu ribe na plovak. Treći kandidat je Tenis kluba Varteks koji je osvojio 6. Mjesto u 1. HSL dok je druga ekipa osvojila 1. mjesto u regionalnoj ligi i plasirala se u 2. HTL.
U kategoriji najbolja ženska ekipa predložene su ekipe koje već godinama imaju odlične rezultate. Atletski klub Sloboda za osvojeno 4. mjesto na ekipnom PH, Biciklističko društvo Sloga 1. mjesto na na ekipnom PH u vožnji pistom, Gimnastički klub Vindija za 1. Mjesto na ekipnom PH u ritmičkoj gimnastici, Konjički klub Varaždin 95 za osvojeno 3. Mjesto na Horseville dresage cup, Stolnoteniski klub Varaždin za osvojeno 2. Mjesto u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi, Ženski rukometni klub Koka za osvojeno 8. Mjesto u 1. HRL uz 1. Mjesto druge ekipa u 2. HRL.
Budućnost
U kategoriji najveća nada varaždinskog sporta uvršetni su: mlađi junior Adam Rožmarić, Triatlon klub 042 za osvojeno 3. Mjesto na PH sprint, kros, triatlon; 3. Mjesto na PH sprint, triatlon, te 3. Mjesto na ekipnom PH u duatlonu sve u kategroiji mlađih juniora. Junior David Rožmarić Kajak kanu klub Varteks skupio je 15 nastupa na najvećim hrvatskim i europrskim natjecanjima od kojih izdvajamo šest prvih mjesta na PH. Junior Istok Rodeš, Ski klub Varaždin koji je osvojio 1. Mjesto na Otvorenom prevnstvu Italije, 6. Mjesto na 1. Zimskim olimpijskim igrama mladih te 3. Mjesto na svjetskoj rang listi mladih slalomaša. Junior Marko Herceg, Biciklističko društvo Sloga ostvario četiri prva mjesta na PH,te jedno drugo mjesto. Junior Matija Lisjak, Športski ribolovni klub Varaždin za osvojeno 4. Mjesto na SP-u u lovu ribe na plovak i 3. mjesto na PH. Kadet Mihael Bešenić, Hrvački klub Vindija 1. Mjesto na PH, te 1, mjesto u konkurenciji starijih dječaka u slobodnom stilu. Junior Slaven Ivić, Savate klob Omega za osvojeno 2. mjesto na EP u savate boksu, combat.
U kategoriji najveća nada varaždinskog sporta u ženskoj konkurenciji su sedam mladih sportašica. Kadetkinja Ivana Dežić, ŽRK Koka za ekipno 10. mjesto na SP-u i natjecanje u 1. HRL. Kadetkinja Karla Horvat, KK Varaždin 95 za osvojenih pet prvih mjesta na Cro cupu, PH i Prvenstvu Zagreba u dresurnom jahanju. Juniorka Kristina Sokolić, Savate klub Omega za osvojeno 1, mjesto na EP. Mlađa juniorka Mateja Jambrović, AK Sloboda za osvojeno 1. Mjesto na Prvenstvu Balkana te pet prvih mjesta na prvenstvima Hrvatske u sprinterskim disciplinama. Kadetkinja Mihaela Brodar, STK Varaždin za 5. mjesto na rang ljestvici kadetkinja HSTS, te osvojeno 3. mjesto na Memorijalu Mirko Abramović. Juniorka Mia Fadiga, KKK Varteks za osvojeno 1. mjesto na PH u spustu i sprintu, te četiri druga mjesta na PH, te 3. mjesto na Svjetskoj seriji kajak kanu maratona. Kadetkinja Rea Strnad, GK Vindija za pet prvih mjesta na PH, dva druga, te 3. mjesto na Međunarodnom turniru u Sloveniji.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje