Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj u utorak, 9. travnja, donesena je odluka o uvrštenju Porcijunkulova u TOP događanja Hrvatske.

Najveća kulturno-turistička manifestacija u Međimurju Porcijunkulovo uvrštena je i ove godine na listu TOP događanja u Hrvatskoj, što je nesumnjivo veliko priznanje organizatorima, Turističkoj zajednici Grada Čakovca i Gradu Čakovcu.

Porcijunkulovo je po drugi puta dobilo ovaj vrijedni status koji osim javnog priznanja za manifestaciju međunarodnog karaktera donosi i financijsku nagradu. Hrvatska turistička zajednica dodijelila je Porcijunkulovu 100.000 kuna, što će omogućiti zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija.

Ono najvažnije, uvrštavanjem Porcijunkulova među TOP događanja u Hrvatskoj koje je Hrvatska turistička zajednica provela drugu godinu zaredom, nakon 55 godina, koliko se manifestacija održava, ona je prepoznata kao vrhunska manifestacija. To je priznanje poticaj za daljnji rad na njezinu obogaćenju putem kojega organizator brendira Čakovec i Međimurje. I  što je najvažnije, čuvaju se bogata tradicijska kultura i baština međimurskog kraja.

I Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica prepoznali su kompleksnost organizacije i njenu vrijednost na međunarodnoj razini, te činjenicu da iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

– Stoga, vidimo se i ove godine na Porcijunkulovu 2019.! – poručuju vrijedni organizatori iz čakovečke Turističke zajednice.

Komentari

Komentara