Povežite se s nama

Život i društvo

Posao iz snova: otvoren je novi natječaj za direktora Čistoće

Objavljeno:

- dana

Nakon što je smijenjen Davor Skroza, otvoren je novi natječaj za direktora Čistoće.

Davor Skroza dočekao svoju smjenu, ide novi natječaj za direktora Čistoće

Evo koje uvjete trebaju zadovoljiti kandidati, a na svojoj stranici ih je objavio i Grad Varaždin.

Slijedeći dobre prakse otvorenosti i transparentnosti u javnom sektoru, Nadzorni odbor Trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Varaždin je na 2. sjednici od 09. rujna 2021. godine raspisao:

Javni, otvoreni natječaj za upravu – direktora

Trgovačkog društva Čistoća d.o.o. (m/ž)1

Radi se o radnom mjestu s posebnim ovlastima i odgovornostima, za koje prijavljeni kandidati moraju zadovoljiti sljedeće nužne uvjete (potrebna znanja i kvalifikacije):

  1. diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij odgovarajuće struke (VII. stupanj stručnog obrazovanja; najmanje 300 ECTS bodova)
  2. državljanin Republike Hrvatske
  3. uspješno obavljanje rukovodećih poslova
  4. nekažnjavanost.

Mandat direktora Društva je 5 godina, na koji će rok Društvo zaključiti ugovor s izabranim i imenovanim kandidatom. Mjesto rada je u Varaždinu.

Kandidati se na natječaj javljaju predajom ponude na hrvatskom jeziku (pojedini certifikati, preporuke i reference mogu biti na drugim jezicima).

Sve ostale nužne informacije nađite OVDJE.

Život i društvo

PU varaždinska u petak u akciji “Nadzor parkiranja na mjestima za invalide”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

parkiranje osobe s invaliditetom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i izražene problematike nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila u petak, 3. prosinca, od 8 do 14 sati na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici provodit će akciju “Nadzor parkiranja na mjestima za invalide”.

Naime, parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade i druge značajne objekte (pošta, banka, trgovački centri i sl.), te vrlo često takva mjesta koriste i drugi vozači suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o znaku pristupačnosti. Isto tako, nisu ni rijetke tzv. zlouporabe znaka pristupačnosti kada osobe koje posjeduju znak pristupačnosti isti daju na korištenje (ustupaju) drugim osobama (npr. članovima obitelji).

– Upravo iz tog razloga utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom (uključujući i parkirališta trgovačkih centara), zatim teže prekršaje nepropisnog parkiranja na nogostupima, biciklističkim stazama i trakama, pješačkim prijelazima, raskrižjima, kao i parkiranje vozila na drugim mjestima na kojima se ugrožava sigurnost kretanja pješaka i ostalih sudionika u prometu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Stablo načeo dabar, vjetar ga srušio na cestu pa intervenirao DVD Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Maruševec/Facebook

DVD Maruševec na svom je Facebooku izvjestio o intervenciji koju su imali 30. studenoga oko 20 sati.

Pozvani su na uklanjanje stabla s prometnice Korenjak-Brodarovec te je poslano navalno vozilo s pet vatrogasaca.

– Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo stablo srušeno preko ceste, stablo je načeo dabar, a srušio vjetar. Preko dijela srušenog stabla je prešao i automobil te je vlasnik istog pozvao policiju zbog mogućnosti štete na vozilu. Do završetka uviđaja cesta je zatvorena za sav promet te oko 21 sat stablo pilimo upotrebom motorne pile i rašćišćavamo prometnicu – objavili su vatrogasci.

Pokušali su se i našaliti napravivši simpatičnu fotografiju dabra s motornom pilom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje