Povežite se s nama

U fokusu

Posao iz snova? U Varkomu se smije raditi prekovremeno samo ako vam šef i direktor daju poseban nalog

Objavljeno:

- dana

ODLUKA DIREKTORA

Djelatnici Varkoma, komunalne tvrtke u većinskom vlasništvu Grada Varaždina i suvlasništvu drugih gradova i općina, od 10. kolovoza više ne smiju raditi prekovremeno bez dopuštenja. Na posao moraju doći u 7 sati i tvrtku napustiti najkasnije u 15 sati, a izvan radnog vremena se na radnome mjestu smiju pojaviti isključivo ako im direktor Vlado Vlašić, odnosno njihovi nadređeni izdaju poseban nalog.

Iako zvuči nevjerojatno, upravo je to od radnika zatražio direktor. Točnije, Vlašić je svim radnicima zabranio ulazak u prostorije tvrtke na Trgu bana Jelačića (odnosno u Ulici Ognjena Price, gdje je glavni ulaz u njihov moderni poslovni centar) izvan radnog vremena.

„Počevši od 10. kolovoza 2016. godine ZABRANJUJE se ulazak radnicima Varkoma d.d. u prostorije Društva na lokaciji Varaždin, Trg bana Jelačića 15, izvan redovitog radnog vremena (od 15:00 do 7:00 sati) te u neradne dane (subota, nedjelja, blagdani, praznici), osim u slučaju prijeke potrebe (po posebnom nalogu direktora Varkoma d.d.)“, piše u Okružnici koju je direktor poslao radnicima.

Čak i u slučaju poplave ili požara, u Varkom se smije tek kada direktor obavijesti zaštitare

Vlašić je napomenuo da se to „ne odnosi na zaštitare te radnike Varkoma d.d. koji rade na čišćenju ili održavanju prostorija“, kao ni na izvanredne događaje kao što su požar, poplava ili potres „kada je u prostorije potrebno ući radi otklanjanja težih posljedica po imovinu“. 

Međutim, čak i u slučaju požara ili poplave radnici u Varkom mogu ući tek nakon što čelni ljudi tvrtke o tome obavijeste zaštitare.

„O ulasku radnika zaštitari će biti prethodno posebno obaviješteni od strane direktora ili voditelja kadrovskih pravnih i općih poslova“, naveo je direktor u Okružnici poslanoj radnicima.

Zašto je donesena takva odluka? 

– Događalo se da radnici u prostorije tvrtke dolaze subotom i nedjeljom, bez da je bilo potrebe za prekovremenim radom. S obzirom na to da se svaki radnik pri ulasku u zgradu prijavljuje, odnosno odjavljuje, bilo je evidentirano da pojedinici imaju prekovremene sate. S obzirom na to da ih nisu odradili, nisu mogli biti ni plaćeni, pa smo odlučili uvesti red – objasnio je Vlado Vlašić.

Zahtjevni projekti

U javnosti nije poznato da bi u Varkomovoj poslovnoj zgradi bilo ikakvih problema kao što su krađe, fizički sukobi ili pijančevanja, a to nije ni za očekivati s obzirom na to da imaju organiziranu zaštitarsku službu. S druge strane, poznato je da djelatnici Varkoma rade i na pripremi velikog projekta Aglomeracije Varaždin, ali i drugih aglomeracija. Riječ je o iznimno zahtjevnim projektima. Aglomeracija Varaždin, projekt izgradnje kanalizacije u općinama oko Varaždina, najveći je projekt ikad proveden u Varaždinskoj županiji. I dok Hrvatske vode prate i nadziru projekt, Varkom ga provodi. 

Za ulaganje vrijedno 610 milijuna kuna bilo je potrebno ishoditi brojne dozvole, suglasnosti i druge dokumente, a da je posao itekako složen, jasno je ako se zna da će 70 posto novca dati Europska komisija.

Zbog toga, a i drugih projekata financiranih sredstvima iz EU fondova, Varkom je prošle godine ustrojio novu organizacijsku cjelinu pod nazivom „Upravljanje projektima“.

„Uposleni su visoko stručni djelatnici tehničkih i pravnih struka, te su isti jamstvo za pravovremeno i kvalitetno upravljanje projektima. Krajem 2015. godine u završnoj je fazi izrada Studijske dokumentacije za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadne vode Aglomeracije Varaždin. Ovo je najopsežniji i financijski najjači projekt koji je Društvo dosad provodilo. (…) Zahtjevnost i visoka stručnost pripreme i realizacije vodnih projekata financiranih iz sredstava Kohezijskih fondova EU i u narednom periodu zahtijevat će dodatno zapošljavanje stručnih kadrova“, naveo je direktor Vlašić u izvješću o poslovanju Varkoma za 2015. godinu.

Ako se u obzir uzmu samo djelatnici koji rade na EU projektima, za koje i sam direktor napominje da su zahtjevni, postavlja se pitanje je li realno da se takav posao uspije pravovremeno obavljati isključivo od 7 do 15 sati?

– U slučaju da pojedini djelatnici moraju raditi prekovremeno, to im mora odobriti njihov rukovoditelj, a onda se ti prekovremeni sati uredno i plaćaju. Kad su u pitanju službenička radna mjesta, poznato je da je za te poslove radno vrijeme od 7 do 15 sati te da nema potrebe za prekovremenim radom – ističe direktor Vlašić.

No ako inženjer, primjerice, želi bilo što raditi iza 15 sati ili doći na posao subotom, tad od svojeg rukovoditelja ili direktora mora zatražiti i dobiti posebno dopuštenje. 
I dok je u privatnom sektoru uobičajena praksa da se radi prekovremeno kako bi se ispunili strogo zadani rokovi, ispada da se u javnom sektoru, u tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina, prekovremeni rad iskorištavao, pa od 10. kolovoza ne samo da nije poželjan, nego je bez posebne dozvole – strogo zabranjen.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Unazad 10 godina PU varaždinskoj predano 143 komada automatskog oružja, 47 kilograma streljiva…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Sloganom kampanje „Učinite svoje okružje sigurnim!“ Policijska uprava varaždinska pridružila se provedbi modernizirane nacionalne preventivne kampanje MUP-a RH „Manje oružja, manje tragedija!“

Naime, kampanja se provodi već dulji niz godina u Hrvatskoj kako bi se spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibilizacije javnosti te poticanja građana da bez sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje.

Prošle godine kampanja je modernizirana sufinanciranim sredstvima Europske unije putem Fonda za unutarnju sigurnost i kao takva odvijat će se 365 dana diljem Hrvatske.

– Dragovoljnom predajom ilegalnog oružja policiji, domovi postaju sigurniji te se time izbjegavaju opasnosti od tragičnih događaja koji često završavaju teškim ozljedama i smrću. Građani se, nerijetko, pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima ili ga nezakonito prodaju, čime se izlažu kaznenom progonu – ističu iz PU varaždinske.

Objašnjavaju da su ratna zbivanja devedesetih na području Hrvatske ostavila za sobom velike količine ilegalnog oružja u posjedu građana.

Na području PU varaždinske unatrag 10 godina, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani su dragovoljno predali: 143 komada automatskog oružja, 1283 komada rasprskavajućeg oružja, 279 komada dozvoljenog oružja, 106.579 komada streljiva te 47 kilograma eksploziva.

– Zakonom je određeno da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija. Stoga, pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da se bez straha od sankcija obrate policiji. Važno je znati da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje – poručuju iz PU varaždinske.

Prvi je korak, stoga, nazvati policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenik u civilnoj odjeći  i u civilnom vozilu doći na adresu pronalaska ili dogovorene predaje i na siguran način opasna sredstva preuzeti.

Djeci se poručuje da, ako naiđu na nepoznati predmet, ništa ne diraju, već se obrate roditeljima ili drugoj bliskoj odrasloj osobi koja će obavijestiti policiju.

Nastavite čitati

U fokusu

Darko Molnar: Grad Ludbreg prvi se odazvao zahtjevima za smanjenjem nameta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg prvi se odazvao zahtjevima koje je prošli tjedan Udruga Glas poduzetnika uputila županu, gradonačelnicima i načelnicima, a koji su vezani za smanjenje i ukidanje nameta u svrhu amortiziranja štete nastale u gospodarstvu u ovoj krizi, a u cilju očuvanja radnih mjesta, izvijestio je Darko Molnar iz Regionalnog ureda Glasa poduzetnika u Varaždinu.

– Grad Ludbreg prvi se odazvao na naše prijedloge, a nakon gradonačelnika Dubravka Bilića čekamo ostale gradonačelnike i načelnike. Vjerujem da svi imamo zajednički cilj, a to je da vratimo gospodarstvo na noge, ljudima osiguramo siguran posao i plaću i nastavimo s razvojem ovog našeg kraja – rekao je Molnar.

Dodaje kako su ovih dana stupili u kontakt s županom i još nekim načelnicima, te da očekuje da će se svi odazvati i smanjiti namete u svojim gradovima i općinama.

– Poduzetnici, ali i svi građani godinama na leđima nose teret birokracije, ali i korupcije. Nakon krize koja nas je sve zadesila zbog pandemije, kad dio djelatnosti ima zabranu poslovanja, nezaposlenost se povećava iz dana u dan, a ljudima je ugrožena egzistencija, najmanje što država i lokalne uprave i samouprave mogu napraviti je smanjenje i ukidanje nameta – smatra Molnar.

Podsjeća da je UGP Varaždin tražio ukidanje poreza na potrošnju za područje Varaždinske županije, smanjenje 50 % prireza porezu na dohodak kroz sljedeće četiri godine od gradskih i lokalnih uprava i samouprava, osnivanje/povećanje bespovratnih potpora za poduzetnike, obrtnike, OPG od županijskih, gradskih, lokalnih uprava i samouprava, smanjenje 50% komunalnih naknada i doprinosa za sve poduzetnike, obrtnike, OPG-ove za vrijeme trajanja COVID-19 krize i vremena oporavka gospodarstva do 31.12.2021, uključivanje gradova i općina pomoći stradalom području Sisačko-moslavačke županije po načelu obnove jedan grad-jedna kuća (ustanova ili slično), te zajedničku organizaciju edukativnih panela i seminara za poduzetnike, ali i sve građane.

Nastavite čitati