Povežite se s nama

U fokusu

Kako su Varaždinci izdali svoje birače za razliku od Međimuraca

Objavljeno:

- dana

Prevaranti i oni koji to nisu

Međimurski župan, HNS-ov Matija Posavec dao je ostavku na sve stranačke dužnosti jer , kako je rekao, ne želi prevariti svoje birače.

O prevari birača kao amoralnom  činu amoralnih političara upozoravao je i Regionalni tjednik kad je postalo jasno da će varaždinski HDZ ući u koalciju s gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Ukratko: Damir Habijan je svoju predizbornu kampanju bazirao na okaljavanju Čehoka pa su hdz-ovi glasači dajući svoj glas  Habijanu jasno pokazali svoje mišljenje o današnjem gradonačelniku.

Prevara birača nije ga omela da uđe u  brak iz interesa. Jednako kao niti Predraga Štromara nakon što ga je Radimir Čačić potukao u borbi da zadrži fotelju župana.

Pognuo je glavu i ostavku Ivana Vrdoljaka na mjesto predsjednika HNS-s vidio kao svoju foteljašku priliku i grčevito ju uhvatio. Pa je čovjek koji – kako već i vrapci na grani pjevaju – nije izgradio niti šupu“postao ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Ove su prevare čak i za Hrvatsku presedan, a najgore su, kao HNS-ova baza,  prošli birači sa sjevera. 

Regionalni tjednik je više puta upozoravao da se radi o čistim prevarama  ali Damir Habijan će sutra šutke sjesti u fotelju predsjednika Gradskog vijeća Varaždina, a Predrag Štromar se već udomaćio u svom uredu na Gornjem gradu.

Lekcija prevarantima

Matija Posavec je  svojim činom održao lekciju hrvatskim političarima.

A, prevarant je prevarant. Neovisno o svom, navodno, mesijanskom zadatku, da spasi grad/državu.

Njegov je potez – izazvan  ishitrenim brakom HNS-a i HDZ- a na nacionalnoj razini – izazvao lavinu  komentara birača koje nitko više ne sluša nakon što se prebroje glasovi.

Posprdni Grbin

Župan je za N1 televiziju dao ozjavu o tome zašto je dao ostavku na stranačke dužnosti.  

Ta je izjava izazvala posprdni komentar sdp-ovca Peđe Grbina, koji je na svom Facebook profilu napisao, a index. hr je prenio, da bi ta izjava mogla konkurirati za negdašnju nagradu Ferala „ Shet of the week“.

– Prevara birača je kad iznevjerite njihova očekivanja na jedan konkretan način, kada se sve pokaže loše, kada se to odrazi na standard ili na nešto od čega ljudi žive. Za ovo ne znamo hoće li biti dobro ili ne, ovo je jedna šansa za koju tek treba vidjeti kakva će biti. Možda se pokaže dobrom, možda će građani za godinu dana vidjeti da se to trebalo napraviti i pljeskati će tome. Već sam rekao da se divim svakome tko može predvidjeti političku situaciju. Ovo je odluka koje je najjače odjeknula – rekao je Posavec,  a Peđa Grbin ismijao.

Izjava je nespretna ali to je baš svejedno: Matija Posavec nije prevario svoje birače. Za razliku od Damira Habijana ili Predraga Štromara – čije su izjave (iako rijetko što se Štromara tiče)  možda pametnije, ali politički moral gadno smrdi.

Jasno je da niti Matija Posavec nije svetac. I on je dao ostavke na nacionalnoj razini, ali nije izašao iz stranke.  Ipak je to stranka koja pobjeđuje na lokalnim izborima. a sa strankom pobjeđuje i on. Reklo bi se da si je odredio prioritete pa zaključio da mu je dugoročno sigurnije igrati na lokalnu kartu. 

 

 

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje