Povežite se s nama

Život i društvo

Poseban doživljaj Božića u Gornjoj Voći: prikaz živih jaslica na sam Badnjak

Objavljeno:

- dana

UDRUGA “STARA BRV”

Članovi Udruge “Stara brv” iz Gornje Voće i ove godine organiziraju prikaz živih jaslica na Badnjak.

– Ovogodišnje uprizorenje biti će 4. godinu zaredom, ali ove godine uloge glumaca pripale su osnovnoškolskoj djeci koja s velikim žarom iščekuju svoj nastup po kojem će svakako pamtiti ovaj Božić. U prikazu sudjeluje i Zbor umirovljenika koji će izvoditi božićne pjesme, a tijekom cijelog događanja jaslice će osvjetljavati svjetlost baklji – najavljuju iz Udruge.

Prikaz živih jaslica biti će na Badnjak, 24. prosinca u 20:30 sati. kod Kapele sv. Ivana u Gornjoj Voći, nakon čega slijedi sveta misa.

– Ovim događanjem biti će zaokružena kompletna događanja i aktivnosti koje su tijekom predbožićnog razdoblja provodili članovi Udruge “Stara brv”, od izrade adventskog vijenca i kićenja velikog bora u centru Gornje Voća te dijeljenje kalendara i čašćenje sumještana fritulama i kuhanim vinom na Badnjak u jutarnjim satima – ističu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U Ludbreg dolazi još jedan poznati trgovački lanac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati talijanski trgovački centar Eurospin uskoro bi trebao svoja vrata otvoriti i u Ludbregu na prostoru nekadašnjeg NTL-a u Koprivničkoj ulici, javljaju Ludbreške novine.

Bio bi to treći njihov centar u Podravini i Prigorju. Podsjetimo, prvi Eurospin otvoren je u Križevcima 2020. godine, a ove je godine s radom započeo i u Koprivnici. Eurospin je otvorio svoja vrata i u Čakovcu, najavili su kako im je plan u Hrvatskoj otvoriti čak sto trgovina.

Eurospin ima 50-ak brendova i oko 2500 artikala isključivo svojih robnih marki. Među njima je i 300-tinjak hrvatskih proizvoda koji su jasno označeni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Premijer Plenković danas dolazi na proslave Dana grada u Varaždin i Prelog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas Krapinu, Varaždin i Prelog.

Prvo će sudjelovati na svečanoj sjednici u Krapini, a potom stiže u Varaždin gdje će  u 16 sati obići Gradsku vijećnicu Grada Varaždina u društvu gradonačelnika Nevena Bosilja.

U 16.25 sati, predsjednik Vlade sastat će se s varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem.

U povodu Dana Grada, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Nakon toga, u 18.45 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, također u povodu Dana grada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje