Povežite se s nama

Međimurje

Posjetite Ladugu, novu dječju trgovinu!

Objavljeno:

- dana

SVE ZA DJECU U ZAGREBAČKOJ 2

Ukoliko trebate nešto za djecu, najbolje da se od sutra 20. studenog od 10 sati u Ladugu! Igračke, odjeća za malene i djecu do 14 godina, sve za bebe, sve za krštenje i rođendanski pokloni. Sve moto možete od sada naći u Ladugi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Uspjeh Tomislava Gregura: titula ravnatelj-savjetnik došla je u prave ruke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Arhiva RT

Tomislav Gregur, profesor povijesti i geografije, preuzeo je vodstvo Srednje škole Prelog 2003. godine imajući na umu da uloga ravnatelja obuhvaća širok spektar odgojno-obrazovnog djelovanja koje se ostvaruje vođenjem, podrškom i poticanjem te usmjeravanjem svih djelatnika uključenih u odgojno-obrazovni proces kako bi se dosegli željeni ciljevi i ostvarila vizija same ustanove.

Godine 2005. godine u školu uvodi obrazovni program opće gimnazije te tako doprinosi razvoju suvremenog, interdisciplinarnog i istraživačkog pristupa nastavnom procesu.

Kako bi se ustanova uspješno razvijala u svim segmentima te dosegla razvojnu komponentu, od presudnog su značaja kompetencije ravnatelja jer samo stručan i kompetentan ravnatelj ima mogućnost zajedno sa svojim djelatnicima ostvariti temeljne zadaće u području obrazovanja.

Proces osuvremenjivanja ustanove nastavlja uključivanjem u provedbu eksperimentalnog programa Škola za život, projekt e-škole, ali i Erasmus + projekte čija je funkcionalna uspješnost rezultirala dobivanjem Povelje Erasmus+ za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Zalažući se za promociju strukovnih zanimanja i razvoj novih strukovnih kurikuluma, potiče razvoj Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo.

Kontinuirana suradnja s lokalnom zajednicom i gospodarstvenicima te organizacija svih oblika suradnje s učenicima i roditeljima uz odgovornost i poštovanje dokazuju njegovu predanost i socijalnu inteligenciju koja omogućuje širok spektar djelovanja u postizanju kvalitetnih međuljudskih i suradničkih odnosa.

Zajednički postavljena vizija da Srednja škola Prelog postane moderna odgojno-obrazovna ustanova označava koheziju svih dionika, a njezino ostvarivanje i postizanje kvalitete, znak su uspostavljene sinergije, timskog rada i zajedništva unutar ustanove pri čemu presudnu ulogu ima upravo ravnatelj kao poticatelj, motivator i podrška.

Spremnost na kontinuirani profesionalni razvoj, analizu i vrednovanje odgojno-obrazovnog rada škole te samovrednovanje potvrđuju da je titula ravnatelj-savjetnik zasluženo došla u prave ruke.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO I mališani iz Dječjeg vrtića Belica podržali udrugu “Zasadi drvo, ne budi panj!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Belica nedavno je dobio titulu eko vrtića.

Akcijom sadnje stabala ispred Vrtića – dvaju pitomih kestena i trešnje – podržali su udrugu i akciju “Zasadi stablo, ne budi panj!”

– Trudimo se ponašati kao ekolozi u pravom smislu te riječi: odvajamo otpad, brinemo se o potrošnji struje, vode i papira, prikupljamo plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma i rado se uključujemo u razne eko akcije poput prikupljanja starog papira i donacija za azil – kažu iz Vrtića na čelu s ravnateljicom Snežanom Bence i dodaju da istražuju sve o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama svoga kraja.

– Od otpadne ambalaže izrađujemo igračke i dekorativne predmete, a iskušali smo se i u pripremi starinskih domaćih jela kao što su kalamper v kahlji, pogača i pita od jabuke, prirodni sok od jabuke, domaći kruh, medenjaci… Na taj način promičemo i gastronomsku tradiciju svoga kraja! – dodaju iz beličkog Vrtića.

Mališani i njihove tete također redovito skupljaju smeće u obližnjem parku, čime, osim što doprinose čistoći okoliša, razvijaju i svoju ekološku svijest te svijest odraslih u svojoj okolini.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje