U Zagrebu će se u nedjelju, 8. prosinca, održati četvrto izdanje Zagreb Advent Runa. Utrka je lani okupila više od 2500 sudionika iz čak 29 zemalja svijeta, a sada se ponovo nudi prilika za posjet Zagrebu u vrijeme Adventa i sudjelovanje u jedinom adventskom sportsko-humanitarnom događaju.

Tisuće natjecatelja trčat će i hodati protiv melanoma, jednog od najzloćudnijih tumora, i tako pridonijeti radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na www.zagrebadventrun.hr do 24. studenoga u ponoć. Trčat će se rutama od pet i deset kilometara, a trkačima će se pridružiti i nordijski hodači.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je edukaciji i promicanju važnosti odgovornoga ponašanja na suncu tijekom svih godišnjih doba te cjelogodišnjoj brizi o koži.

Budući da od melanoma svakoga dana obole dvije osobe (u prosjeku nešto više) u Hrvatskoj, važno je potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje po pitanju zdravlja kože s obzirom na činjenicu da su prevencija i rano otkrivanje bolesti od presudnoga značaja za pozitivne prognoze liječenja.

Osim sudjelovanja u utrci, natjecatelji će moći uživati u bajkovitoj adventskoj atmosferi Zagreba i gastronomskoj ponudi, a organizatori utrke najavili su i bogat zabavni program dan prije događaja, 7. prosinca, kada će za njih biti organizirano preuzimanje startnih paketa te bogati glazbeni i sportsko-edukativni program.

Sudionici će se također moći savjetovati sa stručnjacima o zaštiti kože te prijaviti za besplatne preventivne preglede madeža u suradnji s Udrugom „Zdravi pod suncem“.

Više podataka o utrci dostupno je na službenoj stranici.

Komentari

Komentara