Povežite se s nama

Život i društvo

U posjetu i prijatelji iz Udruge upokojencev

Objavljeno:

- dana

Aktivni

Na godišnjoj skupštini Udruge umirovljenika Općine Martijanec u subotu prisustvovali su brojni gosti iz Varaždinske županije, ali i iz Slovenije. Udruga je aktivna i, osim o vlastitim članovima, vodi brigu o razvijanju suradnje s udrugama u županiji i inozemstvu.

Da je u tome uspješna, svojim su odazivompotvrdili predstavnici Udruge umirovljenika Općine Jalžabet te Udruge upokojencev Občine Moravske Toplice iz Slovenije, predsjednik Prostovoljnog gasilskog društva Martjanci iz Slovenije, predstavnici DVD-a Martijanec Zvonko Sučić i Drago Jagušić, predstavnica KUD-a Martijanec i CK Martijanec Ivanka Balaić, predsjednik Rekreaciono-sportske udruge Sudovčina Stjepan Golubić, predsjednik MO Martijanec Robert Janušić te načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat.

 

Umirovljenici iz Martijanca u četvrtak idu u  Sloveniju

Ignac Gabor, predsjednik Udruge upokojencev iz Moravskih Toplica, koja broji 700 članova, zahvalio je domaćinima na lijepom prijemu i suradnji te izrazio želju njihovih članova da upoznaju našu županiju.
– Ovakvim načinom rada udruge s područja Općine Martijanec postaju turistički promotori svog kraja, ali i cijele Varaždinske županije. Općina na različite načine potpomaže rad udruga, jer su one promotori ukupnog društvenog života, ali i poveznica za suradnju na razini Hrvatske, kao i na međunarodnom planu – istaknuli su iz Općine.
U četvrtak 12. ožujka delegacija Udruge umirovljenika iz Martijanca putuje u uzvratni posjet Udruzi upokojencev u Moravske Toplice.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Sanirano klizište u Lepoglavskoj Vesi, investicija vrijedna 424.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Asfaltiranjem saniranog dijela lokalne ceste završili su radovi sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Riječ je o jednom klizišta na području Grada Lepoglave koja su unatrag nekoliko godina prouzročila brojna oštećenja na gradskoj komunalnoj infrastrukturi.

– Kontinuirano radimo na sanaciji klizišta koja su u velikom broju slučajeva, kao i ovo u Lepoglavskoj Vesi, oštetila cestovnu infrastrukturu onemogućivši građanima normalno kretanje. Na žalost, osim cestovne infrastrukture ugrozila su i pojedine obiteljske kuće. Za sanaciju klizišta Grad Lepoglava izdvaja značajna proračunska sredstva koja druge jedinice lokalne samouprave, koje nemaju problema s klizištima, ulažu u daljnji razvoj dok ih mi ulažemo kako bi, praktički, nešto vratili u stanje kakvo je bilo prije pojave oštećenja nastalih klizanjem tla. Unatoč tome, nastavljamo s njihovom sanacijom i to prvenstveno zbog potreba građana odnosno zadržavanja visokog komunalnog standarda na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivanom Dubovečakom i gradskim vijećnikom Milanom Pavlekovićem obišao završne radove sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Sanacija klizišta obuhvatila je potpunu rekonstrukciju oštećenog dijela zemljišta s postojećom cestom, postavljanje drenažnog sustava, izgradnju potpornog zida te asfaltiranje dijela sanirane lokalne ceste u dužini 65 metara. Radove je izvela tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

Ukupan trošak radova, s PDV-om, iznosio je 423.970 kuna. Dio sredstava Grad Lepoglava je osigurao iz svog proračuna, a dio na natječaju Hrvatskih voda.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Ljubešćici pokrenut novi EU projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice 23. lipnja održana je početna konferencija ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Okupljenim gostima, predstavnicima Općine Ljubešćica i KUD-a „Toplice“ te članovima KUD-a Ljuba voda, njihovim roditeljima i projektnim partnerima projekt su predstavile predsjednica KUD-a Danijela Barjaktarević i voditeljica projekta Simona Štriga.

Konferencija je održana u prostoru Protupožarnog centra u Ljubešćici.

Sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima – književnim, tamburaškim i plesnim radionicama za djecu i mlade. Radionice su besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Detaljni sadržaj svih radionica okupljenima su predstavili njihovi voditelji, Valentina Mikulčić, Robert Štorga i Tim Hrvaćanin.

Prvi desetodnevni ciklus tamburaških radionica kreće s provedbom već ovog ponedjeljka, 28. lipnja.

Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike. Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Provodi se od 24. ožujka 2021. godine i trajat će godinu dana. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti mogu se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!