Povežite se s nama

Zabava & Stil

Posljednji samuraj

Objavljeno:

- dana

FALL OF THE SAMURAI za sve ljubitelje pravih strategija

Smješten 300 godina nakon Shoguna 2, Fall of The Samurai je samostalna ekspanzija koja pokriva događaje iz Boshin rata u Japanu. To je razdoblje modernizacije i industrijalizacije Japana, potpomognuto od strane zapadnih kolonijalnih sila – Francuske, Velike Britanije, Amerike. 

Grupa frakcija smještenih na južnoj strani Japana okupila se oko cara i mobilizirala vojsku protiv vladajućeg Tokugawa šogunata. Vaš je zadatak da, kao zapovjednik jedne od šest vodećih stranaka u to vrijeme, odaberete stranu i odlučite hoće li Japan prihvatiti pomoć zapadnih sila ili će ostati vjeran putu samuraja.

Ako ste prije zaigrali neki naslov iz Total War serijala, onda zasigurno znate da se ovdije radi o pravoj hardcore strategiji koja se pak igra u dva “moda”. Prvi dio je turn-based u kojem vidite cijelu mapu Japana, razvijate gradove, gradite brodove i vojske te pregovarate s ostalim frakcijama. Drugi dio je rezerviran za borbu i odvija se u realnom vremenu. U prvih pola sata igre sve će vam izgledati poznato, ako ste igrali Shogun 2, ali čim malo dublje zagrebete u igru, shvatite da se ovdje radi o sasvim novom iskustvu ratovanja.
 
Fall of the Samurai uključuje 39 novih kopnenih jedinica, deset novih brodova na parni pogon te nekoliko novih agenata koji pomažu da nadmudrite svojeg neprijatelja. Oružja su puno modernija i eksplozivnija nego u originalu, a dodatni set oružja možete otključati pomoću potpuno novog tehnološkog stabla.
 
Velika novost su i brodovi koji u taktičkom dijelu igre imaju ucrtan radijus te unutar tog radijusa mogu bombardirati neprijatelje i time pomoći vašim kopnenim jedinicama u lakšem proboju. Brodove možete čak i bolje iskoristiti. Ako se vaša vojska nađe u real-time borbi unutar tog radiusa, može pozvati ubojitu baražnu vatru i time natjerati neprijatelja u bijeg. 
 
Grafika je i dalje odlična i stvarno je pravo zadovoljstvo gledati tisuće detaljno modeliranih vojnika kako jure japanskim livadama. Jedina zamjerka ide grafici na taktičkoj mapi koja izgleda pomalo zastarjelo, ali očito treba nešto ostaviti i za sljedeći nastavak. Kad se sve zbroji i oduzme, Fall of the Samurai je odlična samostalna ekspanzija koju svaki kućni strateg jednostavno mora odigrati. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Varaždinski panoramski kotač proradit će u petak, a stigao je iz talijanskog Lamborghinija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Osim jedinstvene i tople Kuće Djeda Mraza, uz Ledenu čaroliju s velikim klizalištem i ogromnim ledenim toboganom, zajedno s bogatom gastro ponudom te ponudom suvenira i poklona, a sve to na predivno, blagdanski uređenim i osvjetljenim ulicama i trgovima povijesne gradske jezgre, na Advent u Varaždinu stiže i nova atrakcija – panoramski kotač.

FOTO Varaždin u centru dobiva novu atrakciju iz koje će pucati panoramski pogled

Adventski Varaždin je čaroban iz svakog ugla, a panoramski kotač omogućit će posjetiteljima
da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive.

– Panoramski kotač u Varaždin stiže iz najrenomiranije svjetske tvornice ovakvih naprava, talijanskog Lamborghinija s više od stotinu godina tradicije što je garancija najviše razine kvalitete, sigurnosti i udobnosti. Adventski panoramski kotač bit će postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvjetljen Varaždin bit će zaista nezaboravan. Ovaj poseban užitak pogodan je za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola kotača moći će se smjestiti četiri osobe – objasnili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Kotač se upravo postavlja, montira i osigurava i za prve vožnje bit će spreman već u petak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje