Povežite se s nama

Događanja

Pošaljite pismo i besplatno plešite od 17. do 23. lipnja u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

PLESNI KAMP ZA MLADE

Organizatori Dana suvremenog plesa jednog polaznika nagrađuju besplatnim sudjelovanjem u Plesnom kampu za mlade koji će se održati od 17. do 23. lipnja u Varaždinu.

U Plesnom kampu će Sam De Waele iz Belgije i Ana Mrak iz Varaždina zajednički održati intenzivnu plesnu radionicu i polaznicima pokazati kako se tehnike suvremenog plesa mogu savršeno uklopiti s breakdanceom i hip-hopom.

“Dragi Ana i Sam” ja volim plesati…

Ako ste dovoljno motivirani i zbilja želite plesati uz naše vrsne pedagoge, pošaljite pismo s naslovom “Dragi Ana i Sam” te objasnite zašto baš vi zaslužujete osvojiti besplatno sudjelovanje u Plesnom kampu. Je li to zato jer volite breakdance ili suvremeni ples, možda jer volite ples općenito ili jer jednostavno želite isprobate nešto novo? Pisma šaljite do 25. svibnja na adresu [email protected]. Sva pristigla pisma objavit ćemo na FB stranici Dani suvremenog plesa Varaždin (www.facebook.com/DaysOfContemporaryDanceVarazdin), a Ana i Sam će kao pobjednika odabrati onog mladića ili djevojku koji ih najviše oduševi.
Podsjećamo, Sam je breakdancer i osnivač popularnog Teama Shmetta, a pobijedio je na nekoliko desetaka natjecanja diljem svijeta. Uz to, kao predavač/trener radi s mladim plesačima već niz godina. Ana je nagrađivana suvremena plesačica, članica Studija za suvremeni plesu u Zagrebu, a radi kao gostujuća predavačica na salzburškoj plesnoj akademiji.

Polaznicima kampa predznanje nije potrebno, a nakon šest dana rada naučenu će koreografiju izvesti u varaždinskom HNK. Inače, cijena sudjelovanja u Plesnom kampu iznosi 500 kuna, a uključuje svakodnevno šest radnih sati i ručak. Više informacija o Plesnom kampu i Danima suvremenog plesa nalazi se na Facebooku.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje