U ponedjeljak, 9. rujna, na području Općine Vinica započela je rekonstrukcija javne rasvjete, odnosno postavljanje LED svjetiljki.

U ovoj, prvoj, fazi postavit će se 164 nove svjetiljke i to na županijskoj cesti ŽC 2029 počevši od Gornjeg Ladanja (Tabana) do Donjeg Vratna.

Ukupna investicija prve faze rekonstrukcije rasvjete stajati će 247.640 kuna, a sredstva će se u cijelosti izdvojiti iz općinskog proračuna.

Ovo je tek prva fza jer na području Općine postoji više od 600 rasvjetnih tijela, što će pokušati realizirati kroz natječaje resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.
Načelnik Vinice Marijan Kostanjevac obišao je dio Varaždinske ulice Donjem Vratnu, gdje je obavljena zamjena te se može reći da su rasvjeta i vidljivost puno bolji, za što se nada da će pozitivno komentirati i sami mještani.

– Ovim postavljanjem LED rasvjete najnovije generacije bit će znakovite uštede tako da će sada svijetliti sve svjetiljke i to na svim stupovima, a ne kao dosad na svakom drugom. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i novom Zakonu o fiskalnoj decentralizaciji Općina je mogla izdvojiti ukupna sredstava za prvu fazu rekonstrukcije općinske javne rasvjete – rekao je načelnik Kostanjevac.

Komentari

Komentara

loading...