Povežite se s nama

U fokusu

Potpisan sporazum o suradnji između Tehnološkog parka Varaždin i šangajskog Caohejing Hi-Tech parka

Objavljeno:

- dana

NOVA SURADNJA

U sklopu međunarodne radionice o poslovnoj inkubaciji u Shanghaiu je održano potpisivanje sporazuma o suradnji između Tehnološkog parka Varaždin i šangajskog Caohejing Hi-Tech parka.

Tehnološki park Varaždin predstavljao je pomoćnik direktora Tehnološkog parka Varaždin Karlo Kukec, a u Shanghaiu su bili i Boris Guina, član Uprave HAMAGBICRO-a te Vedran Đidara, nacionalni koordinator projekata EUREKA/Eurostars.  

Kinezi u Varaždin stižu u lipnju 2018.

Prepoznate su prilike za suradnju na području studentske razmjena, ali i pronalaženja kadrova. Idućih šest mjeseci odvijat će se pripremne radnje za buduću suradnju, dok se dolazak šangajske delegacije u Varaždin planira za lipanj 2018. 

Inače, jednotjedna međunarodna radionica o poslovnoj inkubaciji sastojala se od TEDx događaja, Hi-tech karnevala i predavanja kineskih, američkih, australskih, nizozemskih, katarskih i talijanskih stručnjaka iz područja poslovne inkubacije.  Na TEDx događaju kao predavači su, između ostalih, sudjelovali i suosnivač tvrtke Ofo, najveće svjetske bike-sharing kompanije, Zhang Sidink; CEO tvrtke TouchPal, Michael Wong te dvostruki dobitnik nagrade Grammy Dana Leong, umjetnik koji preko zaklade TEKTONIK pomaže područjima pogođenim prirodnim nepogodama. Na predavanju je Karlo Kukec predstavio programe Tehnološkog parka Varaždin i identificirao prilike za suradnju varaždinskog i šangajskog poduzetničkog ekosustava, dok je Vedran Đidara u svom izlaganju predstavio proces izgradnje hrvatske nacionalne mreže poduzetničkih potpornih institucija.

Domaćini su kroz predavanja i vođene ture predstavili Caohejing Hi-Tech park kao jedan od vodećih kineskih poduzetničkih ekosustava koji na području od 14 kvadratnih kilometara smješta preko 3000 kompanija i zapošljava preko 200.000 stručnjaka.

U 2016. godini tvrtke smještene u Caohejing Hi-Tech parku generirale su ukupne prihode od 293,3 milijarde kuna.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!