Povežite se s nama

U fokusu

Potpisan ugovor o pružanju savjetodavnih usluga za strategiju razvoja kompleksa Varaždinske Toplice

Objavljeno:

- dana

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice s pripadajućim sadržajima, infrastrukturom i zemljištem predstavlja jedan od vodećih centara zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Bolnica je u vlasništvu i pod upravljanjem Varaždinske županije, koja nastoji poslovnim restrukturiranjem unaprijediti razinu i kvalitetu poslovanja. Pri tome se nastoji osigurati održivi razvoj i poslovanje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice s naglaskom na privatno tržište uz istovremeno optimiziranje usluga iz sustava javnog zdravstva.

Namjera je novim razvojnim konceptom lječilišno turističkog kompleksa, ostvariti repozicioniranje lječilišta te ga približiti internacionalnom tržištu investitora.

Slijedom toga, Varaždinska županija je tijekom prošle godine provela otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti radi pružanja savjetodavnih usluga u svrhu definiranja strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

Tom prigodom je jučer, 18. veljače, u Županijskoj palači potpisan Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga kojim će se definirati strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

Ugovor su potpisali župan Varaždinske županije Radimir Čačić te predstavnici Zajednice gospodarskih subjekata: Hotelsko i destinacijsko savjetovanje d.o.o., Studio 3LHD d.o.o. te Zajedničkog odvjetničkog ureda Mladen Markoč i Relja Pećina Ružica Horvat i Romana Ilić.

Potpisivanju su nazočili i predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković te pročelnik Upravnog  odjela za  gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora te je naznačio kako je cilj pronaći model i strateškog partnera koji bi potaknuo razvoj prije svega zdravstveno-lječilišnog, a zatim i sveukupnog turizma Varaždinske županije.

– Jedan od najvećih i najsnažnijih prostora i potencijala za razvoj koji Varaždinska županija, ali i Hrvatska imaju, a koji se odnosi na zdravstveni turizam svakako su Varaždinske Toplice, najveće hrvatske toplice koje su se posebno pozicionirale u segmentu spinalne medicine. Varaždinska županija u proteklom je razdoblju u Varaždinskim Toplicama pokrenula brojne projekte i investicije obnove i izgradnje ukupne vrijednosti 260 milijuna kuna, dok je trenutno u izgradnji i novi spinalni centar. To je samo dio priče koja ima mogućnosti i prostor da se nadogradi ulaganjima u hotele sadašnjih radnih naslova Jupiter i Josipova kupelj. Nova europska lisnica nam daje mogućnost da ponudimo i zdravstveni turizam te da apliciramo prema europskom novcu. Riječ je, dakle, o velikim projektima za koje tražimo podršku Europske unije, jer govorimo o 600 milijuna kuna koje dvostruko prelaze iznos kojeg smo do sada uložili – rekao je župan.

Svoje zadovoljstvo ispred Zajednice gospodarskih subjekata iskazala je Ružica Horvat.

– Riječ je o jednom od najznačajnijih centara u Hrvatskoj i mi radimo pripremu za internacionalno tržište koje treba dati neki novi zamah razvoju ove Županije, ali i cijele Hrvatske. Drago mi je da smo prošli na natječaju te sam sigurna da ćemo pružiti najbolju savjetodavnu uslugu i iznjedriti najbolji mogući koncept razvoja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinskih Toplica. Za to imamo rok od četiri mjeseca – rekla je Horvat.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi  867.500 kuna sa PDV-om i trebao bi biti realiziran u iduća četiri mjeseca.

U fokusu

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava tehnologa procesne kontrole (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete do 14.5. Potrebna je visoka stručna sprema kemijskog ili srodnog tehničkog usmjerenja, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Očekuje se napredno korištenje MS Office paketa, poznavanje SAP-a i produktivnost. Poželjna je osposobljenost za sustav upravljanja ISO 9001. Poslodavac omogućuje ugovor na neodređeno vrijeme, ugodnu radnu atmosferu te izazove s punim radnim vremenom u međunarodnom okruženju. Prijavite se.

Glovo zapošljava dostavljača (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 3.6. Nudi se zarada do 12.000 kuna mjesečno, isplata svaka dva tjedna ili prema dogovoru s poslodavcem te fleksibilno radno vrijeme. Moguće je korištenje vlastitog vozila. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. zapošljava na poziciji Java razvojni programer (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete najkasnije do 17.5. Od kandidata se očekuju minimalno godina dana radnog iskustva, dobro razumijevanje Java programskog jezika, razumijevanje objektno orijentiranog programiranja i razvoja web aplikacija, razumijevanje API-ja i arhitekture usmjerenih na usluge. Prednost donosi poznavanje alata za inačicu koda (GIT). Prijavite se.

iC artprojekt d.o.o. traži nova pojačanja na pozicijama diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž) i prvostupnik/ tehničar elektrotehniče struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete do 15.5. Potrebno je znanje engleskog i njemačkog jezika te vozačka dozvola B kategorije. Aplicirajte.

Workforce za potrebe klijenta traži agenta u tehničkoj korisničkoj podršci na njemačkom jeziku (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 15.5. Poslodavac nudi rad u modernom i udobnom uredu, rad u smjenama i sa suvremenim alatima, a moguć je ugovor na neodređeno. Potrebno je izvrsno znanje njemačkog jezika i vrlo dobro snalaženje na računalu. Prijavite se.

Tehnik Metal d.o.o. traži računovođe (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijaviti se možete do 13.5. Posao obuhvaća samostalno obavljanje svih računovodstvenih poslova. Uvjeti su srednja stručna sprema ekonomskog ili sličnog smjera, iskustvo u radu na računovodstvenim poslovima i minimalno trogodišnje iskustvo rada. Provjerite detalje ovdje.

Wollsdorf Components d.o.o. zapošljava radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Jalžabet, a prijave su otvorene do 28.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva rad u proizvodnji u pogonu za obradu kože. Poslodavac nudi stimulativna i redovita primanja, dodatak za rad u noćnoj smjeni i za ostvarene ciljeve u grupi. Više na linku.

Floor Roof Project j.d.o.o. zapošljava hidroizolatera (m/ž). Mjesto rada je Orehovica, a prijave su otvorene do 15.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva hidroizolaterske radove. Uvjet je završena srednja škola. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Pavlic – Asfalt – Beton d.o.o. traži vozača kamiona (m/ž) u Donjem Kraljevcu. Rok prijave je 25.5. Potrebna je osoba s vozačkom dozvolom C+E kategorije. Nema rada vikendom, a nude se redovita i iznadprosječna primanja. Provjerite detalje ovdje.

Dom za starije i nemoćne osobe Matija traži pomoćnog radnika na odjelu njege (m/ž). Mjesto rada je Babinec, a prijaviti se možete najkasnije do 15.5. Posao obuhvaća pomoćne poslove u njezi korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Pataftin plan digitalizacije: Varaždin bez birokracije, šaltera, papira i pečata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pandemija je pokazala da je digitalizacija moguća ali i poželjna. Varaždin zaslužuju biti bolji grad, bez birokracije, papira, šaltera i pečata, poručio je gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta.

– Grad Varaždin ima FOI i puno mladih programera i stručnjaka s tog područja i zato moramo biti predvodnik digitalizacije – rekao je Patafta i poručio da će papire poslati u ropotarnicu prošlosti.

– U 21. stoljeću moramo omogućiti Varaždincima da s gradskom administracijom i javnim poduzećima rade i komuniciraju digitalno. Naslanjajući se na sustav e-građani uspostavit ćemo sustav u kojem su šalteri i obrasci nepotrebni. Sve se može i mora obaviti digitalno i u vrijeme koje građanima odgovara – istaknuo je Patafta i pojasnio kako će građani zahtjeve i dokumente moći predati i navečer iz udobnosti fotelje svojeg dnevnog boravka.

– Grad mora, i imat će, sve svoje servise dostupne građanima na njihovim pametnim telefonima. Građani će u svakom trenutku imati pristup svim potrebnim informacijama i znati u kojem je statutu njihov zahtjev – rekao je Patafta.

Neće biti potrebe obilaziti šaltere, prikupljati papire i ganjati pečate.

– Uvodit ćemo najnovije tehnologije pametnog grada u sve komunalne usluge. Inzistirat ćemo na pametnoj rasvjeti koja će štedjeti proračun, pametnom sustavu parkiranja koji će štedjeti vrijeme, gorivo i živce naših sugrađana. Uvest ćemo pametne kante za smeće, korištenje najnovijih tehnologija u upravljanju prikupljanja otpada, pametne semafore i upravljanje prometom i slično. Grad Varaždin postat će predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija za najveći mogući komfor građana – rekao je Patafta.

Nastavite čitati