Povežite se s nama

U fokusu

Potpisana suglasnost na sanacijski program lokacije Brezje

Objavljeno:

- dana

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike potpisana je suglasnost na sanacijski program lokacije Brezje kojom se stvaraju preduvjeti za rješavanje problema bala u Varaždinu.

– Ministarstvo i Fond će i dalje biti na raspolaganju za rješavanje ovog problema u Varaždinu, a ovom smo suglasnošću napravili korak dalje u rješavanju problema lokacije Brezje – ističe Tomislav Ćorić, ministar energetike i zaštite okoliša.

Nakon što je prošlog tjedna Varaždin obišao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, sa suradnicima je imao priliku razgovarati o pomoći s državne razine u problemu rješavanja varaždinskog baliranog otpada. Naime, nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, na kojem su uz ministra Tomislava Ćorića i njegovih suradnika bili i saborski zastupnici Josip Križanić i Anđelko Stričak te predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, rješenje ovog problema je sve bliže.

– Problem tzv. varaždinskog baliranog otpada nije stvorila država, već dosadašnje gradske vlasti. Bez obzira na to nakon punih 14 godina aktualna Vlada premijera Plenkovića spremna je pomoći gradu Varaždinu u rješavanju tog problema. Ministar nas je upoznao s koracima koje je potrebno da grad Varaždin poduzme da bi se to počelo rješavati i naravno o mogućnosti sufinanciranja od 40 posto s državne razine – pojasnio je nakon sastanka saborski zastupnik Stričak koji je već inicirao i održao nekoliko sastanaka na ovu temu.

Saborski zastupnik Križanić dodao je kako su sve gradske vlasti do sada krive ili zaslužne za ovu situaciju.

– Najbitnije i najvažnije je da se pokuša pronaći način da naši građani ne plaćaju njihov odvoz i sanaciju, jer su oni to već odavno platili. Mi s državne razine moramo pomoći tu sanaciju, kao što se pomagalo i drugim sredinama i gradovima u takvim situacijama. Između ostalog same bale daju i ružnu vizuru predgrađa Varaždina – dodao je Križanić.

Podsjetimo, na prošlotjednoj sjedini Gradskog vijeća Grada Varaždina donešena je odluka o stavljanju van snage Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti baliranog miješanog otpada s područja Grada Varaždina.

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje