Povežite se s nama

Život i društvo

Potpisani ugovori za stipendiranje 16 studenata, no stipendija ima još: studenti, javite se!

Objavljeno:

- dana

OPĆINA GORNJI KNEGINEC

U Općini Gornji Kneginec potpisani su ugovori za stipendiranje.

Na natječaj je pristiglo ukupno 18 zahtjeva. Uvjete iz natječaja ispunilo je 17 kandidata, a jedan je međuvremenu odustao zbog dobivanja stipendije od druge institucije.

Mjesečne potpore od 300 do 600 kuna

Tako je ukupno dodijeljeno 16 stipendija, od toga devet redovnih stipendija za nadarene studente, četiri stipendije s osnova braniteljskog statusa, te tri redovne stipendije za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

– Nadam se da će vam stipendije olakšati studentske dane – naglasio je načelnlik Goran Kaniški.

Za studente koji studiraju izvan Varaždinske i Međimurske županije isplaćivati će se stipendija u mjesečnom iznosu od 600 kuna, a onima koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije stipendija u mjesečnom iznosu od 300 kuna.
Korisnici stipendija po potpisanim ugovorima su Marin Medved, Alen Okreša, Ivona Trtinjak, Isabel Matoković, Ivana Đurđek, Tanja Satončić, Sandra Bajec, Ines Tkalčec, Tena Šemiga, Marko Kanižić, Dean Pofuk, David Šestak, Helena Kukec, Karmen Petreković-Dvorščak, Minđek Sanja, te Ivan Sušec.

No, kako nisu ugovorene sve predviđene stipendije, Općina Gornji Kneginec poziva studente da se prijave na novi natječaj za dodjelu studentskih stipendija koji je več raspisan, a zahtjevi se mogu predati do 7. prosinca.  

Izvor:
Foto: Općina Gornji Kneginec

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji 19 vatrogasnih intervencija zbog požara otvorenih prostora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U protekla dva tjedna u Varaždinskoj županiji na požarima otvorenih prostora vatrogasci su intervenirali 19 puta.

Od toga je JVP Varaždin intervenirao 7 puta, a dobrovoljna vatrogasna društva 12 puta, objavili su varaždinski profesionalni vatrogasci.

S dolaskom ljepšeg vremena, a samim tim i radova na otvorenom i spaljivanja korova, bilježimo porast broja požara, javila je i PU varaždinska.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, upozoravaju građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote.
U slučaju provođenja spaljivanja policija apelira i poziva sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima.

Skreću pozornost građanima da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza:

  • Spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena,
  • Prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu,
  • Oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal,
  • Osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje,
  • Ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce i druge žurne službe.
Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama, pa i kaznenoj odgovornosti.

Apeliraju na sve građane da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da vatru ne ostavljaju bez nadzora jer i mala nepažnja može imati velike posljedice.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mještani Općine Trnovec Bartolovečki krv mogu donirati na Dan žena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira akciju darivanja krvi za mještane Općine Trnovec Bartolovečki.

Akcija će se provesti u ponedjeljak, 8. ožujka, u vremenu od 11 do 15 sati u prostorijama DVD-a Trnovec Bartolovečki, Široke ledine bb.

GDCK Varaždin ovim putem poziva sve koji žele učiniti dobro djelo, a ujedno i nekome spasiti život da se odazovu na ovu humanu akciju.

Akcije se provode uz poštivanje svih uputa Zavoda za javno zdravstvo s ciljem sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!