Povežite se s nama

U fokusu

Potpredsjednici Gordana Marsenić i Neven Bosilj, a Maras uvjeren: Kišić će postati gradonačelnik

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKI SDP-OVCI IZABRALI

I dok je Alen Kišić predsjednik, potpredsjednici varaždinske organizacije SDP-a će sljedećih godinu dana biti Gordana Marsenić i Neven Bosilj.

Izabrani su na konvenciji koja je održana jučer u HNK Varaždin, a na kojoj se biralo i šest članova Predsjedništva te 21 član Gradskog odbora stranke.

U Predsjedništvo su, uz Gordanu Marsenić i Bosilja, izabrani Miroslav Marković, Bruno Ister, Zoran Svetec i Maja Horvat.

40-ak kandidata za 21 mjesto

Za članove Gradskog odbora bilo je 40-ak kandidata, a u to tijelo izabrani su: Štefica Španić, Dražen Jagić, Ruža Jelovac, Mirela Ivanković, Ljubica Križan, Tatjana Kreč, Luka Zrinski, Boris Arsenić, Alenka Car, Josip Hehet, Darko Labaš, Marin Bašić, Nedeljko Novak, Josip Juras, Jasminka Vujasinović, Davor Matačić, Janja Šincek, Marin Tomašić, Davorka Kovač, Ivan Obadić i Mario Sinčić.

Novoizabrani članovi Gradskog odbora trebaju donijeti odluku o tome hoće li SDP imati svojeg kandidata za gradonačelnika Varaždina i tko će to biti.

Da će imati kandidata i da nije sporno da će to biti Alen Kišić, jasno je iz riječi Gordana Marasa, saborskog zastupnika SDP-a i bivšeg ministra u Milanovićevoj Vladi, koji je jučer bio na konvenciji.

– Uvjeren sam da će na sljedećim lokalnim izborima predsjednik SDP-a Varaždina Alen Kišić postati novi gradonačelnik ovog prekrasnog grada – napisao je Maras na svojem Facebook profilu.

Izvor:
Foto: Facebook

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje