Povežite se s nama

U fokusu

Kad će se riješiti slučaj prevarenih kupaca Stanoinga i dokad će Eduard Brumen slobodno šetati gradom?

Objavljeno:

- dana

O Grabanicama na RTL-u

Što se događa sa stanovima Stanoinga u Grabanicama? Hoće li ikada biti završeni? Hoće li vlasnici ikad moći useliti? Prijeti li stanarima ovrha stanova zbog hipoteka koje nisu oni podignuli?

Ova i mnogo drugih pitanja postavili su sinoć novinari emisije Potraga RTL-a. Odgovore nisu dobili, kao niti prevareni kupci stanova koji to pitaju još od 2011. godine. Stanove su platili, obećano im je useljenje u kolovozu, ali do danas nisu u svojim stanovima.

Urednica Potrage, Danka Derifaj,  potražila je odgovore, ali uzalud. Jedino što je mogla saznati bio je jad prevarenih. U ništa boljoj situaciji nisu niti stanari koji su uselili u malo dovršenih stanova.Oni ne mogu upisat vlasništo jer su stanovi založeni kod banke.

Svi oni danonoćno žive u strahu od ovrhe. Stanove je, naime, Stanoing stavio pod hipoteku, obaveze zaloga ne isplaćuje pa je samo pitanje trenutka kad će vjerovnici krenuti u naplatu duga. 

Jedan od kupaca nedovršenih stanova je i gradonačelnik Ivan Čehok. On je, između ostalog rekao kako čovjek odgovoran za ovakvu situaciju, bivši direktor, Eduard Brumen, slobodno šeće gradom i ne daj Bože da mu priđe netko od onih koje je prevario: to smatra prijetnjom i prijavljuje policiji.

Brumen je svojevremeno bio uhićen ali za potpuno drugi slučaj: za prevaru vezanu uz upravljanje zgradama, od 40 milijuna kuna. 

Dok je ljude ostavio bez životne ušteđevine, Eduard Brumen je navodno osigurao svoju djecu za cijeli život. Spominje se vlasništvo nad 25 stanova.

Iz Državnog odvjetništva su Danki Derifaj rekli da je optužnica protiv Brumena potvrđena još 2014. godine, ali suđenje još nije počelo.

S obzirom na ažurnost hrvatskoga sudstva  pitanje j ako i kad će  kupci stanova u Grabanicama dočekati rješenje.

 

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje