Povežite se s nama

U fokusu

Kad će se riješiti slučaj prevarenih kupaca Stanoinga i dokad će Eduard Brumen slobodno šetati gradom?

Objavljeno:

- dana

O Grabanicama na RTL-u

Što se događa sa stanovima Stanoinga u Grabanicama? Hoće li ikada biti završeni? Hoće li vlasnici ikad moći useliti? Prijeti li stanarima ovrha stanova zbog hipoteka koje nisu oni podignuli?

Ova i mnogo drugih pitanja postavili su sinoć novinari emisije Potraga RTL-a. Odgovore nisu dobili, kao niti prevareni kupci stanova koji to pitaju još od 2011. godine. Stanove su platili, obećano im je useljenje u kolovozu, ali do danas nisu u svojim stanovima.

Urednica Potrage, Danka Derifaj,  potražila je odgovore, ali uzalud. Jedino što je mogla saznati bio je jad prevarenih. U ništa boljoj situaciji nisu niti stanari koji su uselili u malo dovršenih stanova.Oni ne mogu upisat vlasništo jer su stanovi založeni kod banke.

Svi oni danonoćno žive u strahu od ovrhe. Stanove je, naime, Stanoing stavio pod hipoteku, obaveze zaloga ne isplaćuje pa je samo pitanje trenutka kad će vjerovnici krenuti u naplatu duga. 

Jedan od kupaca nedovršenih stanova je i gradonačelnik Ivan Čehok. On je, između ostalog rekao kako čovjek odgovoran za ovakvu situaciju, bivši direktor, Eduard Brumen, slobodno šeće gradom i ne daj Bože da mu priđe netko od onih koje je prevario: to smatra prijetnjom i prijavljuje policiji.

Brumen je svojevremeno bio uhićen ali za potpuno drugi slučaj: za prevaru vezanu uz upravljanje zgradama, od 40 milijuna kuna. 

Dok je ljude ostavio bez životne ušteđevine, Eduard Brumen je navodno osigurao svoju djecu za cijeli život. Spominje se vlasništvo nad 25 stanova.

Iz Državnog odvjetništva su Danki Derifaj rekli da je optužnica protiv Brumena potvrđena još 2014. godine, ali suđenje još nije počelo.

S obzirom na ažurnost hrvatskoga sudstva  pitanje j ako i kad će  kupci stanova u Grabanicama dočekati rješenje.

 

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati