Povežite se s nama

Sport

Potrebno je dovesti barem četiri-pet iskusnijih igrača za ozbiljnije rezultate

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Nakon konačnog dogovora oko rješenja statusa perjanice varaždinskog nogometa, u novom NK Varaždin predstvaljeni su konkretni planovi.

Novi ustroj Škole nogometa NK Varaždin predstavio je voditelj Škole Goran Labaš.

– Dogodile su se velike promjene u odnosu na prošlu sezonu. Tijekom prošle sezone imali smo jako puno selekcija i jako puno problema, malo trenera a puno liga, puno utakmica vikendom i tu smo se dosta trošili. Jer smo bili dva kluba i bio je malo problem sve to organizirati i posložiti ali uspjeli smo to riješiti. Od sada klub je samo jedan sva djeca će biti registrirana u jednom klubu što nama trenerima omogućuje da možemo potentniju djecu stavljati u starija godišta i na taj način raditi selekcije, te će na taj način isplivati najkvalitetniji igrači iz Škole nogometa. Ono što je bitno izgubili smo tri trenera koji su radili prošle godine. Morali smo dovesti nove trenere i u tome smo uspjeli. Doveli smo jednog iskusnog trenera i dva trenera koji su završili Kineziološki fakultet usmjerenje nogomet, koje smo priključili u rad s mlađim uzrasnim kategorijama. U cijelom klubu postoji deset selekcija koje će se natjecati. Jedna seniorska i devet mlađih uzrasnih kategorija od 1997. do 2006. godišta.  Trener seniora je Rade Herceg, trener juniora Miljenko Telebar, trener kadeta 2 je Goran Labaš, trener kadeta 1(1. HNL kadeta) Dražen Škvorc, trener pionira 1 Robert Težački, a u Regiji A nam se natječu pioniri, mlađi pioniri i limači i tu su treneri Tomislav Sedlar i Dejan Mašić te u ligi Sjever B je trener Mihael Liber. S tih osam trenera pokrili smo sve kategorije. Od ove godine i službeno smo uključili i trenera vratara a to je Jurica Valentić. On će svaki tjedan imati po nekoliko treninga isključivo sa vratarima. Počeli smo s pojedinačnim roditeljskim sastancima u kojima roditelje upoznajemo sa svim njihovim pravima, obvezama, rangom natjecanja, članarinama i sl. Bitno je naglasiti da smo u dogovoru s klubom snizili članarine kako bi roditeljima financijski olakšali dolaske na treninge jer ima djece koja su iz udaljenijih mjesta. Roditelji su na prvim sastancima bili jako zadovoljni i oduševljeni tom idejom i podržali su novi ustroj Škole nogometa. Dosta je ljudi i oko kluba uz nas i daju nam podršku, a kao i uvijek ima i onih koji su protiv i koji nas malo miniraju ali ja vjerujem da ćemo se mi sa svojim radom pokazati u najboljem svjetlu. Jer će od sada trener biti samo trener a ne sve ostalo, tako da ćemo uspjeti kvalitetno raditi i da ćemo stvarati igrače koji se  mogu natjecati i u višim rangovima natjecanja. Htio bi naglasiti kako ova Škola nogometa nije zamišljena da proizvodi samo igrače za naše seniore, nego ja zamišljana da proizvodi igrače i za niželigaške klubove. Igrači koji neće moći isplivati kvalitetom da ih priključimo radu naših seniora, vratit će se u svoje domicilne klubove i kao školovani igrači moći će puno pomoći domicilnim klubovima. Treninzi su već počeli pretproošli tjedan, već smo u full pogonu, a od jučer su počeli s radom i najmlađi. Tu samo malo tanki s igračkim kadrom pa pozivam sve roditelje i djecu koji su zainteresirani igrati u NK Varaždin, godišta 2004, 2005. i 2006. da nam se priključe. Treninzi su od 19 sati.

U prošlu subotu je bio održan i jedan zajednički sastanak igrača i roditelja na zapadnoj tribini i odaziv je bio veliki. – U Školi nogometa ima od 160 do 200 djece. Tu je i dvadesetak seniora, tako da nas je sa seniorima uvijek oko 200. Cilj je stvoriti kvalitetu, nećemo ići u neku veliku masovnost , već je cilj selecijom stvoriti kvalitetu u svakom godištu. Uvijek su u bivšem Varteksu i današnjem Varaždinu igrala najbolja djeca iz županije i to je cilj u nekom dvogodišnjem roku da vratimo najbolju djecu u ovaj klub.

Rad sa seniorskim predstavio je Rade Herceg, trener seniorske momčadi.

Treninzi su počeli prošli tjedan a na prvu prozivku se odazvalo dvadeset igrača. Bilo je osam starosjedilaca, odnosno igrača koji su prošle godine igrali 3. HNL Istok, to su Karlo Sambolec, Siniša Čeko, Ivan Režić, Filip Holi, Dejan Pučko, Nikola i Luka Prahić, te Goran Spasić. Priključeno je sedam igrača iz Škole nogometa, koje sam ja trenirao prošlu godinu i to su pretežno juniori Nikola Črnko, vratar, Luka Vukek, Jasmin Gorski, Dejan Strahonja, Damjan Keretić, Josip Šestak i Mateo Bandalo, te dva kadeta Ivan Sinković i Luka Modrić. S nama treniraju i tri igrača s kojima još traju pregovori Slaven Slišić, Moris Kuhta i vratar Jurica Valentić. Ovih dana priključit će nam se i Luka Ivanov . Pregovaramo s još četiri do pet igrača i nadamo se da će doći do dogovora.
Imamo dogovoreno sedam prijateljskih utakmica. Počinjemo subotnjim susretom s Podravinom u Ludbregu, 29.7. igramo s u Varaždinu igramo sa Dravom iz Ptuja, slovenskim drugoligašem,  1.8. u Varaždinu s međužupanijskim ligašem Međimurcem iz Dunjkovca, 8.8. u Varaždinu s Međimurjem,  12.8. s četvrtoligašem Radobojem, 15.8. u Varaždinu s ekipom Mladost Ždralovi i 19.8. s Maksimirom u Varaždinu.
Planiramo odraditi 35 treninga a tjedni program treninga je ponedjeljkom i utorkom dva treninga, srijeda utakmica, četvrtak jedan trening, petak dva treninga i subota utakmica, ako je ima.
Teško mi je nakon ovih nekoliko treninga reći nešto o očekivanjima, jer tek slažemo kadrovsku križaljku. Moramo u svakom slučaju dovesti četiri, pet igrača da bi oni pojačali ne samo konkurenciju nego da dobijemo na kvaliteti. Juniori koji su priključeni teško da će moći biti nositelji kvalitete jer ipak je velika razlika između županijske lige i 3. HNL. Za dvije tri utakmice moći ću više reći kada vidim kako će se oni moći nositi. Kroz desetak dana moći ću konkretnije reći što se od njih može očekivati.        

U prvoj prijateljskoj utakmici nogometaši NK Varaždina poraženi su od ekipe NK podravina u Ludbregu rezultatom 2:0. Mladi Varaždinci nastvaljaju s treninzima i očekuju bolji rezultat u utakmici s Dravom iz Ptuja, koja se igra u srijedu 29. srpnja s početkom u 18 sati.    

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje