Povežite se s nama

Život i društvo

Potrepštine za Petrinju u srijedu se prikupljaju i u Trenkovoj, Međimurskoj…

Objavljeno:

- dana

Apel građanima poslao je i DVD Varaždin, koji će od srijede, 30. prosinca, vršiti prikupljanje donacija kao pomoć žrtvama potresa.

– Primili smo brojne upite, ponude, vas, dragih sugrađana grada Varaždina i šire s željom da pomognete, stoga organiziramo prihvat i ubrzano slanje pomoći direktno u ugrožena područja. Poželjne se donacije u vidu nekvarljive hrane, vode, sokova, higijenskih potrepština (pelene, vlažne maramice, zubne paste, sapuna…) te su posebno prikladne deke, grijalice i slično – poručuju iz DVD-a Varaždin.

Novčana sredstva i uplate ne primaju, a sve stvari za koje mislite da mogu pomoći možete predati u prostorima DVD-a Varaždin, Trenkova 44, Varaždin. Zaprimat će ih već od 7 sati ujutro počevši od sutra, 30. prosinca, cijeli dan do kasnih večernjih sati.

– Prikupljenu pomoć osobno ćemo isporučiti potrebitima, odnosno biti će upućene zajedno s našim operativnim članovima, vatrogascima, koji će raditi na sanaciji područja – poručuju vrijedni vatrogasci.

Prikupljanje će se također u srijedu odvijati ispred velikog trgovačkog centra u Međimurskoj ulici u Varaždinu, javio je naš sugrađanin Dino Stanković, kojemu u organizaciji pomaže kolega Miki Marinić.

Na parkiralištu će od 14 do 16 sati biti dva kombi vozila koje će iza 16 sati krenuti za Petrinju i okolna mjesta.

Život i društvo

Preminuo je Zlatko Korpar, bivši direktor ljubeškog Kaminga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je Zlatko Korpar (54), bivši direktor Kaminga i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb.

Kako doznajemo preminuo je nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Rođen je i školovan u Varaždinu gdje je završio Geotehnički fakultet i od 1990. do 2005. godine obavljao je poslove rukovoditelja i direktora projekata na izgradnji cesta i autocesta u Hrvatskoj u tvrtki Cesta Varaždin d.d.

Kasnije je bio i predsjednik Uprave varaždinske Ceste, a bio je i direktor ARZ-a – u kojem je godinu i pol bio predsjednik Uprave.

Za njega su vezane brojne afere te je bio USKOK-ov pouzdanik. Mnoge pamte kad je u ljeto 2017. godine u Ledincu isti teško pretučen.

Nastavite čitati

Život i društvo

Inovacija koja smanjuje prisutnost virusa – Varteks napravio odijelo s anti viralnim premazom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponudi modne i tekstilne kompanije Varteks, svoje mjesto pronašlo je i muško odijelo koje odlikuje posebna tehnološka inovacija. Iako se na prvi pogled ne razlikuje od drugih odijela u ponudi, novo odijelo vrlo je posebno, inovativno i drugačije – izrađeno je od Marzotto tkanine koju čini stopostotna runska vuna s anti viralnim premazom koji eliminira prisutnost virusa na površini tkanine.

O posebnosti ovog VIRAL OFF odijela dovoljno govori i to što je jedino takve vrste trenutno dostupno na hrvatskom tržištu i što ga možete pronaći samo u Varteksovoj ponudi.

Anti viralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene. Prednosti anti viralnog premaza na tkanini su višestruke. Osim što dokazano smanjuje moguću prisutnost više od 99 % virusa unutar 2 sata (što potvrđuje ISO standard i certifikat Oeko-tex), VIRAL OFF premaz štiti odjeću, smanjuje potrebu za čišćenjem, dezinficira odjeću i produžava njen životni vijek. Premaz se aplicira na gotovu tkaninu proizvedenu od prirodnih vlakana kao što su vuna, pamuk ili lan, a aktivni sastojak premaza čini reakcijska masa titan dioksida i srebro klorida. Anti viralni premaz siguran je u dodiru s kožom, ne izaziva alergijske reakcije i nije opasan za zdravlje odraslih i djece, niti kućnih ljubimaca.

Kako bi zadržalo svoju učinkovitost odijelo s VIRAL OFF premazom održava se suhim kemijskim čišćenjem odijela koje neće narušiti njegova svojstva. VIRAL OFF premaz eliminira viruse čim dođu u dodir s tkaninom i osigurava da u roku od 2 sata s odjeće nestane prisutnost virusa koji mogu počivati na površini tkanine, no važno je napomenuti kako ne predstavlja potpunu zaštitu od zaraze. Anti viralna zaštita djeluje samo na viruse koji padnu na tkaninu odijela, a kako bi se umanjila mogućnost zaraze, i dalje je nužno pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Tome unatoč, VIRAL OFF tehnologija označava značajnu prekretnicu u tretiranju novih materijala i pomak ka zaštiti zdravlja koji moda može pružiti potrošačima, naznačujući tako da njezina funkcija nije da bude samo estetski lijepa, već i korisna i sigurna.
Hlače i sako VIRAL OFF Varteks odijela klasičnog su kroja u sivoj boji i izrađeni su od najfinije runske vune s dodatkom anti viralnog premaza, a možete ih pronaći na prodajnim mjestima Varteksa i u webshopu..

Nastavite čitati