Nakon sedam mjeseci od tragičnog događaja na Belim Kipima pored Drave potvrđena je optužnica Nuši Bunić koja je nožem ubola varaždinskog bajkera Nikolu Tureka.

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu optužnicu je potvrdila 12. siječnja. Tereti je se da je 15. lipnja prošle godine između 3 i 3.20 sati nožem oštrice 9,5 centimetara u lijevu stranu vrata ubola Turek, prerezala mu karotidnu arteriju, pobjegla s mjesta događaja, a on je počeo obilno krvariti. Pao je potom u hipovolemični šok i zadobio moždani udar, te je 17. lipnja preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Branila se šutnjom

Ona se u istrazi branila šutnjom.

-Po ocjeni ovoga vijeća iz do sada provedenih dokaza proizlazi visok stupanj vjerojatnosti na razini osnovane sumnje o postojanju prethodno navedenih činjenica iz kojih slijede bitna obilježja kaznenog djela za koji se okrivljena tereti – ubojstvom – obrazložilo je optužno vijeće svoju odluku.

Međutim, drugi dokazi izvedeni tijekom istrage posebice tragovi pronađeni na mjestu događaja, sadržaj svjedočkih iskaza te rezultati provedenih vještačenja, za sada, upućuju na visok stupanj vjerojatnosti na razini osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo za koje se tereti.

Naime, oni su izmjenjivali SMS poruke i našli se na mjestu zločina. Na mjestu događaja pronađen je nož s tragovima krvi, a pored noža ženske hlače plave boje s tragovima krvi i jedan crni grudnjak.

Na osobnom automobilu pronađeni su tragovi otisaka papilarnih linija na staklu prednjih desnih vratiju vozila, za koje je vještačenjem utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić. U automobilu je pronađena i jedna ženska torbica u kojoj se nalazilo više predmeta između ostalog i tokica za nož crne boje, te sunčane naočale s kojih je izuzet otisak prsta za koji je DNA utvrđeno da pripadaju Bunić.

Krvave ruke

Naime, Nuša je nakon nemilog događaja došla u prostorije Aquatehnike, a svjedok je uočio da su joj ruke bile krvave

U rješenju stoji da je ona prije nemilog događaja, još 2016. godine za jednog drugog bivšeg dečka rekla: „Odvela bi ga na Dravu, zavezala ga u kućicu, tamo bi ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bi poslije da ju je pri tom on pokušao silovati, nakon svega bi se ona napravila mutava i to bi tako prošlo”.

-Slijedom svega navedenog optužno vijeće ocjenjuje da ranije citirani dokazi opravdavaju podizanje optužnice, te je odlučeno kao u izreci – stoji u rješenju.

Inače, vodi se i zaseban postupak budući da je Nuša prijavila Nikolu za pokušaj silovanja.

 

Komentari

Komentara