Na Pozornici HNK u Varaždinu ove će se subote, 12. listopada, s početkom u 18 sati održati premijera predstave za djecu stariju od pet godina Ane Prolić „Kao voda“ u režiji Romana Bogdana.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i HNK u Varaždinu. Igraju: Mario Jakšić, Karolina Horvat i Tena Antonija Torjanac.

– Kroz narativno jednostavnu priču u čijem su središtu Djevojčica s pletenicom u kosi i Dječak u žutim čizmicama, „Kao voda“ tematizira sveprisutnost i neminovnost neprestane mijene. Poučeni dinamikom zbivanja u okolini, u njihovom odnosu, u vlastitim percepcijama i doživljajima – u kojima ništa ne nestaje, samo mijenja oblik – Djevojčica i Dječak prihvatit će mijenu kao integralni dio života. No, nas će naučiti da se ne poistovjećujemo s prolaznim, ali i da svaki trenutak proživimo u njegovoj punini, otkrivajući njegovu jedinstvenost i čudesnost – ističe Ana Prolić.

Dodaje da predstava nema za cilj stvoriti jednoznačne slike i zatvorene narative, već rastvoriti svijet imaginacije, očuditi ono svakodnevno, intenzivirati percepciju, otvoriti jedan drugačiji, moguć, poetski način doživljaja u kojem događajnost zadobiva novu definiciju.

Komentari

Komentara