Povežite se s nama

Međimurje

Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2017. godinu pripala Aeroklubu „Međimurje“

Objavljeno:

- dana

Nagrade i priznanja Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2017. godinu dodijeljene su u Zagrebu na svečanom dijelu redovne godišnje skupštine. Nagrađeni su pojedinci i udruge tehničke kulture.

Među dobitnicima je i Aeroklub „Međimurje“ Čakovec, kojemu je pripala Poveljom za 2017. godinu. Drugi dobitnik Povelje je Udruga „Dalmatinski inovatori Tesla – DALMIT“ iz Splita.

U obrazloženju se navodi da je Aeroklub „Međimurje“ nagrađen za dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u Međimurskoj županiji i šire, te kontinuirani rad i zapažene rezultate u radu s djecom i mladima u području zrakoplovnog modelarstva te za organizaciju radionica i javnih događanja.

Danas je Aeroklub „Međimurje“ po broju pilota i tehničkog osoblja za održavanje zrakoplova jedna od najjačih zrakoplovnih udruga u Hrvatskoj. Njegovi članovi sve aktivnosti obavljaju dragovoljno.

Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ivan Vlajinić Povelju je uručio Zlatku Železnjaku, predsjedniku Aerokluba.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje