Povežite se s nama

Sport

Povijesni rezultat za STK Starr i varaždinski stolni tenis

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Sportski direktor STK Starr Matthias Landfried, koji je od prošle sezone na tom položaju a radi i kao  glavni trener i menadžer, bio je vrlo zadovoljan zbog odličnog nastupa njegove momčadi.  

– Ova je senzacionalni uspjeh. Ekipa bez Tan Ruiwu , bez Zeng Jia te bez ozlijeđenog Sam Mabey je autsajder u ovom natjecanju. Morate znati da smo u susrete ušli s našim igračima broj 3, 5 i 7. Posebno mi je drago da su taj uspjeh napravili Ronald Ređep, Nikola Horvat i Dario Kraljić, tri igrača iz Varaždina i okolice. Osim toga, dio te ekipe bio je i mladi talent Leon Šantek, koji sada ima vrijedno iskustvo na međunarodnoj razini, naglasio je Landfried.

 

Četrdesetjednogodišnji Nijemac, koji se već s tri različita kluba natjecao u Ligi prvaka te osvojio nekoliko nacionalnih naslova u ​​Saarbrückenu, Würzburgu i Zagrebu, naglasio je važnost natjecanja u ETTU kupu za STK Starr u ovoj sezoni, te pojasnio stanje s igračima kao i ciljevi za ovu sezonu:  “Mi u ovoj sezoni nastupamo u četiri različita natjecanja. Nemoguće je staviti sva natjecanja u isti fokus. Čak i da imamo veliku momčad, sada se može vidjeti koliko ulogu može imati jedna ozljeda. Tako da i najjači igrači ne mogu uvijek biti na raspolaganju. Čak i ako su svi igrači u formi, ekonomski razlozi mogu diktirati da klub ne bude u mogućnosti da se uvijek natječe s najboljom momčadi. Osim toga, mi želimo našim mladim i perspektivnim igračima dati priliku da stječu praksu na visokoj razini.

Plasman u 2. krug ETTU kupa je veliki uspjeh za nas, a još važnije je da ćemo u Varaždin dovesti europske utakmice u Varaždin te grad i regiju upisati na međunarodnu kartu vrhunskog sporta. Za nas je ovo tek početak putovanja, koji, nadamo se završava u Ligi prvaka. Mi smo spremni ići težim putem prema europskom vrhu, a nadam se da će nas naši sponzori i partneri pratiti na tom dugom putu. Jedan od tih partnera je i LifeClass Terme Sveti Martin, koji nam je pružio optimalne uvjete za naš uspješan europski vikend. Ove sezone usredotočit ćemo se prvenstveno na Europsku Superligu, odigrati zapaženu ulogu u hrvatskom Superligi te u novom hrvatskom stolnoteniskom kupu, dodao je Landfried.

Izvor:
Foto:

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati

Sport

Ludbreg: Welcome Spring će svakog vikenda u ožujku donijeti uzbudljiva natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaramo legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Nastavite čitati