Povežite se s nama

Sport

Povijesni rezultat za STK Starr i varaždinski stolni tenis

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Sportski direktor STK Starr Matthias Landfried, koji je od prošle sezone na tom položaju a radi i kao  glavni trener i menadžer, bio je vrlo zadovoljan zbog odličnog nastupa njegove momčadi.  

– Ova je senzacionalni uspjeh. Ekipa bez Tan Ruiwu , bez Zeng Jia te bez ozlijeđenog Sam Mabey je autsajder u ovom natjecanju. Morate znati da smo u susrete ušli s našim igračima broj 3, 5 i 7. Posebno mi je drago da su taj uspjeh napravili Ronald Ređep, Nikola Horvat i Dario Kraljić, tri igrača iz Varaždina i okolice. Osim toga, dio te ekipe bio je i mladi talent Leon Šantek, koji sada ima vrijedno iskustvo na međunarodnoj razini, naglasio je Landfried.

 

Četrdesetjednogodišnji Nijemac, koji se već s tri različita kluba natjecao u Ligi prvaka te osvojio nekoliko nacionalnih naslova u ​​Saarbrückenu, Würzburgu i Zagrebu, naglasio je važnost natjecanja u ETTU kupu za STK Starr u ovoj sezoni, te pojasnio stanje s igračima kao i ciljevi za ovu sezonu:  “Mi u ovoj sezoni nastupamo u četiri različita natjecanja. Nemoguće je staviti sva natjecanja u isti fokus. Čak i da imamo veliku momčad, sada se može vidjeti koliko ulogu može imati jedna ozljeda. Tako da i najjači igrači ne mogu uvijek biti na raspolaganju. Čak i ako su svi igrači u formi, ekonomski razlozi mogu diktirati da klub ne bude u mogućnosti da se uvijek natječe s najboljom momčadi. Osim toga, mi želimo našim mladim i perspektivnim igračima dati priliku da stječu praksu na visokoj razini.

Plasman u 2. krug ETTU kupa je veliki uspjeh za nas, a još važnije je da ćemo u Varaždin dovesti europske utakmice u Varaždin te grad i regiju upisati na međunarodnu kartu vrhunskog sporta. Za nas je ovo tek početak putovanja, koji, nadamo se završava u Ligi prvaka. Mi smo spremni ići težim putem prema europskom vrhu, a nadam se da će nas naši sponzori i partneri pratiti na tom dugom putu. Jedan od tih partnera je i LifeClass Terme Sveti Martin, koji nam je pružio optimalne uvjete za naš uspješan europski vikend. Ove sezone usredotočit ćemo se prvenstveno na Europsku Superligu, odigrati zapaženu ulogu u hrvatskom Superligi te u novom hrvatskom stolnoteniskom kupu, dodao je Landfried.

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje