Povežite se s nama

Međimurje

Povodom Svjetskog dana turizma: Međimurje je jedina kontinentalna županija s rastom noćenja

Objavljeno:

- dana

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna mnogobrojnim prigodnim manifestacijama i aktivnostima. Turistička zajednica Međimurske županije, u suradnji s turističkim zajednicama Čakovca, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Štrigove, obilježila je Svjetski dan turizma u Čakovcu predstavljanjem ponuda turističkih zajednica.

Tema ovogodišnjeg Dana turizma je „Turizam i digitalna transformacija“.

– U svakodnevnom životu vidimo koliko su informatizacija i digitalizacija važne za turizam, od samog planiranja odmora i putovanja, kada se koristimo raznim aplikacija, do interpretacije baštine uz pomoć tehnologije. Mlinarska kuća u Svetom Martinu na Muri odličan je primjer korištenja novih tehnologija, koje planiramo primijeniti i na drugim turističkim destinacijama u Međimurju – istaknuo je voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

U prvih osam mjeseci ove godine Međimurje bilježi rast broja noćenja za 16 posto, dok je hrvatski prosjek oko 5 posto.

– Sve to govori u prilog strateškom i planskom promišljanju razvoja našeg turizma, pripremi projekata, povlačenju novaca iz EU fondova i osmišljavanju novih sadržaja. Turistička sezona u Međimurju traje cijelu godinu te moram pohvaliti javni i privatni sektor, koji neprestano stvaraju nove sadržaje i ponudu te dižu kvalitetu usluga, što je i vidljivo po samim rezultatima. Jedina smo kontinentalna županija koja bilježi kontinuirani porast noćenja – dodala je Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije i zamjenica predsjednika županijske Turističke zajednice.

Na štandovima turističkih zajednica mogle su se degustirati međimurske delicije, a predstavljena je i ideja osnivanja društva koje bi okupljalo sve turističke vodiče na području Međimurja.

Međimurje

Općina Kotoriba poljoprivrednicima sufinancira kontrolu plodnosti tla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

orači, oranje, zemljište, natjecanje, polje
Ilustracija

Općine Kotoriba objavila je javni poziv za dodjelu potpora za potrebe kontrole plodnosti tla na području Općine u 2021. godini. Na javni poziv mogu se javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, zadruge i trgovačka društva koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem/prebivalištem na području Općine Kotoriba.

Ukupna vrijednost jednog uzorka je 356,25 kuna, od čega Međimurska županija i Općina Kotoriba sufinanciraju svaka s po 40 posto iznosa, što je ukupno 285 kuna, dok korisniku ostaje za pokriti preostali iznos od 71,25 kuna. Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 16. studenoga. Pojedini korisnik može tražiti kontrolu za maksimalno 20 uzorka tla.

Nastavite čitati

Međimurje

Prijevremeni izbori za župana Međimurske županije 28. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pred Vladom se danas našla i Odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za župana i zamjenika župana Međimurske županije.

Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 28. studenoga 2021. godine.

Ova Odluka objavit će se u Narodnim novinama, a stupa na snagu 28. listopada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje