Povežite se s nama

Međimurje

Povratnica u gimnastiku niže i dalje odlične rezultate

Objavljeno:

- dana

GIMNASTIKA

Povratak u svjetsku gimnastičku elitu Tijana Tkalčec potvrdila je odličnim šestim mjestom u Osijeku. I na drugom „povratničkom“ turniru na kojem je nastupala u razmaku od sedam dana uspjela je izboriti finale.

– Prvi put u karijeri imala sam dva vikenda za redom natjecanja i prošlo je bolje od očekivanog. Iskreno, nakon povratničkog nastupa u Kopru i petog mjesta nisam se nadala još jednom finalu. Kada sam bila u punom trenažnom procesu dva uzastopna nastupa bila bi mi veliki napor, ali u Osijeku sam uspjela odraditi još jednu dobru vježbu. 
U gradu na Dravi mi je uvijek posebno skakati, a domaća publika dala mi je vjetar u leđa, izjavila je Tijana Tkalčec. Konkurencija na preskoku bila je jača nego u Kopru. Put srca Slavonije stigle su prvoplasirana i trećeplasirana s posljednjeg Europskog prvenstva, a tu su bile i finalistice sa Svjetskog prvenstva. No, s ocjenom 13,534 28-godišnja Čakovčanka potvrdila je šesto mjesto iz kvalifikacija.

– Jako sam sretna s plasmanom jer sam nakon dvogodišnjeg izbivanja dobila unutarnje zadovoljstvo i potvrdu kako je odluka o povratku natjecanjima bila dobra, komentirala je Tijana i dodala kako je rezultat iznad svih očekivanja. – Planirala sam probati pa što bude – bude, a ispalo je puno bolje. Dva finala su mi bila poseban bonus, rekla je Tijana.

Zdravlje

Jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki 2010. i 2011. bila je najbolje rangirana preskokašica na svijetu, a karijeru je, ispostavilo se privremeno, okončala prije dvije godine zbog zdravstvenih problema.

– Sada je zdravstveni karton u redu i planiram još jednom vrijeme ostati u natjecateljskoj gimnastici, poručila je Tijana. Pred članicom GK Marijan Zadravec Macan na rasporedu je PH za seniorke i seniore kojemu će 10. lipnja domaćin biti NGC ATON u Nedelišću. Nakon toga slijedi zasluženi odmor pa pripreme za rujan i turnire Svjetskog kupa u Varni (BUG) i Szombathlyu (HUN).

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje