Povežite se s nama

Međimurje

Poziv volonterima koji žele pomoći u prihvatu izbjeglih Ukrajinaca na graničnom prijelazu Goričan

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je poziv građanima koji se žele priključiti volonterskim aktivnostima na prihvatu raseljenih osoba iz Ukrajine, a koji u Hrvatsku ulaze na graničnom prijelazu u Goričanu.

– Trenutno u tom prostoru većinom volontiraju osobe koje imaju prebivalište na području Općine Goričan. Stoga pozivamo građane da se uključe, odnosno organiziraju i animiraju potencijalne volontere sa svog područja da bi se i onu uključili u rad prihvatno-tranzitnog centra na graničnom prijelazu Goričan – poručuju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od volontera se očekuje rad u četiri smjene, sedam dana u tjednu sukladno međusobnom dogovoru. Smjene rada su od 10 do 16 sati, 16 do 22 sata, 22 do 4 sata i od 4 do 10 sati.

– Stoga žurno molimo da kontakte osoba koji su voljni volontirati s terminima njihovog angažmana na graničnom prijelazu Goričan dostavite na adresu e-pošte: [email protected] (Služba za civilnu zaštitu Čakovec) i/ili [email protected] (Stožer civilne zaštite Međimurske županije). Za dodatne informacije mogu se kontaktirati Ivan Novak, voditelj Centra (098 / 1738 414), Marta Markač, voditeljica volontera u Centru (099 / 5174 760) ili Alan Resman (040 / 374 235, 099 / 4392 529) – dodaju iz Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Započelo trasiranje buduće atraktivne planinarske staze pod nazivom „Pješke oko Međimurja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Staza se trasira u okviru projekta „Međimurje Europska regija sporta 2022.“, a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi. Kako je objasnio predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak u prvoj fazi tijekom tri dana prešla se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

– Riječ je o oko 100 kilometara staza. Imali smo dobar tempo i smo u petak smo prešli 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo prenoćili u šatorima nakon čega smo se zaputili dalje prema Hlapičini – otkrio je predsjednik Poljak.

Staza „Pješke oko Međimurja“ zamišljena je da ide od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkina brega, Stanetinca i Badličana završit će u Gornjem Kuršancu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje