Iz Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ obavijestili su da je Europska komisija objavila Javni poziv za „EU Health Award“, namijenjen osnovnim i srednjim školama, nevladinim organizacijama i gradovima s više od 30.000 stanovnika, koji svojim inicijativama promiču zdrav način života promicanjem uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika, podizanjem svijesti o zdravoj tjelesnoj težini i sprečavanjem korištenja duhanskih proizvoda među djecom i mladima od 6 do 18 godina.

Javni poziv ostaje otvoren do 29. travnja 2020. godine u 11 sati, a prihvatljivost inicijativa, kao i drugi uvjeti te prijava na javni poziv mogu se provjeriti i obaviti putem poveznice.

Proglašenje pobjednika u pojedinim kategorijama održat će se u studenom 2020. u Bruxellesu na Ceremoniji dodjele nagrada.

Prošlogodišnju prvu nagradu „2019 EU Health Award“ Europske komisije, u kategoriji nevladinih organizacija je osvojilo Društvo „Naša djeca“ iz Zaboka s projektom „Zdravo i fino“, dobivši novčanu nagradu od 100.000 eura. U okviru natječaja Europske komisije na temu „Borba protiv pretilosti u djece i mladih“, OŠ Podturen iz Međimurske županije zauzela je drugo mjesto, a učenici škole su imali priliku posjetiti Europsku komisiju i prisustvovati ceremoniji dodjele nagrade.

Komentari

Komentara