Povežite se s nama

Život i društvo

Poziv svim Varaždincima: prikupljaju se deke i suha hrana za Petrinju

Objavljeno:

- dana

Mnogi se Varaždinci pitaju kako pomoći mještanima Petrinje nakon razornog potresa.

<<Varaždinski Crveni križ zaprima donacije za Petrinju i Sisak, evo što je sve potrebno<<

Iz GDCK-a Varaždin zahvaljuju svima koji se javljaju za pomoć.

– Molimo građane koji žele pomoći kao volonteri da se prijave na našoj stranici u bazu volontera. Trenutno na teren idu samo žurne službe. Razumijemo da želite pomoći. Molimo građane da pričekaju javne apele koje ćemo i mi podijeliti na našoj stranici. Ako koga osobno poznajete i udomljujete, napominjemo da imamo odjeće i obuće za donaciju: javite nam se na 214-496 – poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Gradska organizacija SDP-a oglasila se priopćenjem u kojemu poziva građane da doniraju suhu hranu i deke koje su potrebne građanima Petrinje. Poručili su sljedeće:

Dragi građani Varaždina i Varaždinske županije,

naše sugrađane iz Petrinje i Sisačko-moslavačke županije pogodio je razoran potres koji je uzrokovao ogromnu materijalnu štetu, ali nažalost i ljudske žrtve.

Naše misli su uz sve njih i želimo im pomoći.

Prema informacijama s terena, trenutno su najpotrebnije deke i suha hrana i zato Gradska organizacija SDP-a od sutra u 8 sati započinje akciju prikupljanja pomoći tih potrepština koje će u najkraćem roku poslati na stradala područja.

Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da doniraju suhu hranu i deke kako bismo barem malo ublažili posljedice ove teške nesreće koja je zadesila naše prijatelje.

Prikupljanje donacija obavlja se na adresi Trakošćanska ulica 24, 42 000 Varaždin u prostorijama Gradske organizacije SDP Varaždin.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem na broj telefona: 099/311-9475.

Dodajmo da vatrogasna društva diljem Varaždinske županije ponudila pomoć pri smještaju osoba koje su ostale bez krova nad glavom. Pomoć je ponudio i Hotel Orion u Ivancu koji nudi besplatan smještaj u 15 hotelskih soba.

Život i društvo

Preminuo je Zlatko Korpar, bivši direktor ljubeškog Kaminga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je Zlatko Korpar (54), bivši direktor Kaminga i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb.

Kako doznajemo preminuo je nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Rođen je i školovan u Varaždinu gdje je završio Geotehnički fakultet i od 1990. do 2005. godine obavljao je poslove rukovoditelja i direktora projekata na izgradnji cesta i autocesta u Hrvatskoj u tvrtki Cesta Varaždin d.d.

Kasnije je bio i predsjednik Uprave varaždinske Ceste, a bio je i direktor ARZ-a – u kojem je godinu i pol bio predsjednik Uprave.

Za njega su vezane brojne afere te je bio USKOK-ov pouzdanik. Mnoge pamte kad je u ljeto 2017. godine u Ledincu isti teško pretučen.

Nastavite čitati

Život i društvo

Inovacija koja smanjuje prisutnost virusa – Varteks napravio odijelo s anti viralnim premazom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponudi modne i tekstilne kompanije Varteks, svoje mjesto pronašlo je i muško odijelo koje odlikuje posebna tehnološka inovacija. Iako se na prvi pogled ne razlikuje od drugih odijela u ponudi, novo odijelo vrlo je posebno, inovativno i drugačije – izrađeno je od Marzotto tkanine koju čini stopostotna runska vuna s anti viralnim premazom koji eliminira prisutnost virusa na površini tkanine.

O posebnosti ovog VIRAL OFF odijela dovoljno govori i to što je jedino takve vrste trenutno dostupno na hrvatskom tržištu i što ga možete pronaći samo u Varteksovoj ponudi.

Anti viralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene. Prednosti anti viralnog premaza na tkanini su višestruke. Osim što dokazano smanjuje moguću prisutnost više od 99 % virusa unutar 2 sata (što potvrđuje ISO standard i certifikat Oeko-tex), VIRAL OFF premaz štiti odjeću, smanjuje potrebu za čišćenjem, dezinficira odjeću i produžava njen životni vijek. Premaz se aplicira na gotovu tkaninu proizvedenu od prirodnih vlakana kao što su vuna, pamuk ili lan, a aktivni sastojak premaza čini reakcijska masa titan dioksida i srebro klorida. Anti viralni premaz siguran je u dodiru s kožom, ne izaziva alergijske reakcije i nije opasan za zdravlje odraslih i djece, niti kućnih ljubimaca.

Kako bi zadržalo svoju učinkovitost odijelo s VIRAL OFF premazom održava se suhim kemijskim čišćenjem odijela koje neće narušiti njegova svojstva. VIRAL OFF premaz eliminira viruse čim dođu u dodir s tkaninom i osigurava da u roku od 2 sata s odjeće nestane prisutnost virusa koji mogu počivati na površini tkanine, no važno je napomenuti kako ne predstavlja potpunu zaštitu od zaraze. Anti viralna zaštita djeluje samo na viruse koji padnu na tkaninu odijela, a kako bi se umanjila mogućnost zaraze, i dalje je nužno pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Tome unatoč, VIRAL OFF tehnologija označava značajnu prekretnicu u tretiranju novih materijala i pomak ka zaštiti zdravlja koji moda može pružiti potrošačima, naznačujući tako da njezina funkcija nije da bude samo estetski lijepa, već i korisna i sigurna.
Hlače i sako VIRAL OFF Varteks odijela klasičnog su kroja u sivoj boji i izrađeni su od najfinije runske vune s dodatkom anti viralnog premaza, a možete ih pronaći na prodajnim mjestima Varteksa i u webshopu..

Nastavite čitati