Povežite se s nama

Crna kronika

Poznato je više detalja o jučerašnjem prevrtanju traktora u kojem je stradao muškarac (54)

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Jučer, 11. srpnja, oko 15:40 sati na nerazvrstanoj cesti koja povezuje lokalnu cestu broj 20039 (Orehovica-Prelog-Donja Dubrava) i Donji Vidovec, smrtno je stradao 54-godišnjak.

>>Između Donjeg Vidovca i Donje Dubrave prevrnuo se traktor, vozač preminuo od ozljeda<<

Upravljajući neregistriranim traktorom navedenom nerazvrstanom cestom, vozilo nije držao što bliže desnom rubu kolnika te na tolikoj udaljenosti od njega da ne ugrožava druge sudionike te ne izlaže sebe opasnosti. Zbog opisane situacije na ravnom dijelu ceste traktorom je sišao izvan kolnika, niz cestovnu kosinu, gdje je došlo do prevrtanja traktora, a potom i prignječenja gornjeg dijela tijela vozača, ispod stražnjeg lijevog kotača, javila je PU međimurska.

Izlaskom na mjesto događaja liječnica tima hitne medicinske pomoći konstatirala je smrt 54-godišnjeg vozača traktora. Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP-a Čakovec, koji su pomogli u izvlačenju tijela vozača ispod traktora. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 54-godišnjaka naložena je sudska obdukcija.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 54-godišnjak upravljao traktorom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednoga zdravstvenog pregleda na koji je upućen.

Crna kronika

Osuđen jer je na Dravi mlatio muškarca te ga pokušao utopiti, ali Državno odvjetništvo je tražilo i dobilo veću kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu starog 26 godina zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

– Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak je oglašen krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom – objavio je DORH.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao optuženiku preblagu kaznu te je preinačio presudu na način da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje