Povežite se s nama

Međimurje

Pozvani ste na žabarenje! U Palovcu prvi put volonterska akcija spašavanja vodozemaca

Objavljeno:

- dana

„Međimurska priroda“ – Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije i ove godine nastavlja s provođenjem akcije spašavanja vodozemaca od stradavanja na prometnicama. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj volonterskoj akciji „Međimurske prirode“ koja se sastoji od dva dijela. Prvi podrazumijeva okupljanje na akciji postavljanja ograde za vodozemce koje će se održati u subotu, 11. ožujka. Drugi dio akcije odnosi se na svakodnevno prenošenje vodozemaca u idućih mjesec ili više dana nakon postavljanja ograde.

Ograde uz prometnice će se postavljati na četiri lokacije: u Selnici ispred zgrade Općine, na Ribnjaku Črečan, kod retencije Dragoslavec / Križopotje i na novoj lokaciji u Palovcu, kod skretanja za lovački dom, nakon nadvožnjaka. Početak akcije je u 9 sati.

Svi koji se žele na bilo koji način uključiti u akciju spašavanja vodozemaca moraju se prijaviti putem online obrasca koji se nalazi na ovoj poveznici.

Prijave treba poslati najkasnije do ponedjeljka, 6. ožujka. U prijavi treba navesti način uključenja u akciju spašavanja vodozemaca.

Za sve prijavljene volontere „Međimurska priroda“ organizira online edukaciju, koja će se održati u utorak, 7. ožujka, s početkom u 18 sati. Na edukaciji će se pojasniti metode rada na terenu, potreban materijal i pribor, način popunjavanja terenskih obrazaca, prepoznavanja vrsta vodozemaca te će volonteri dobiti i druge korisne upute za sudjelovanje na volonterskoj akciji. Poveznicu za pristup edukaciji primit će svi prijavljeni volonteri.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje