Povežite se s nama

Sport

PPD Zagreb i SEHA liga ponovo u Areni Varaždin

Objavljeno:

- dana

Rukometni spektakl

Rukometaši PPD Zagreb se ponovo vraćaju na parket Arene Varaždin. Ovoga puta dolaze u sklopu SEHA lige 10. i 13. prosinca, a protivnici će im biti mađarski Veszprem i makedonski Vardar, dvije najjače ekipe SEHA lige.

Da su pred Zagrebom dva teška susreta svjesni su svi, a sudeći prema posljednjim utakmicama Zagreba u Varaždinu, podrške s tribina neće im nedostajati. Naime, prije nekoliko tjedana upravo u Varaždinu je Zagreb je tijesno poražen od Kielcea u Ligi prvaka, a puno gledalište je do posljednje minute nosilo Zagreb prema pobjedi.

Do pobjede ipak nisu došli, ali priliku za popravni ispit pred varaždinskom publikom imati će 10. prosinca, kada se očekuje još jedna teška, dramatična, ali i iznimno atraktivna utakmica. Utakmica istog nivoa čeka ih i tri dana kasnije, kada će odmjeriti snage s Vardarom.

Veszpremu ovo neće biti prvi nastup u Varaždinu jer su prošle godine u varaždinskoj Areni igrali Final 4 SEHA lige i kući se vratili s naslovom prvaka.

Inače, Veszprem u svojim redovima ima i nekoliko hrvatskih igrača koji vrlo dobro poznaju Zagreb, a to su Mirko Alilović, Marko Kopljar, Ivan Slišković i Renato Sulić.

Ovo će biti treća utakmica u tri godine koju igraju Zagreb i Veszprem na varaždinskom parketu, a u oba slučaja, gosti iz Mađarske su bili uspješniji.

Utakmica Zagreba i Vezprema igra se 10. prosinca u Areni Varaždin s početkom u 17 sati, dok se utakmica Zagreba i Vardara odigrava 13. prosinca također u 17 sati.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti u Bistrou Time Out, caffe baru Rock Art, caffe baru Picabia, caffe baru Marocchino 2 i kavani Grofica Marica.

Paket ulaznica za dvije utakmice koštati će vas 40 kuna, a sav prihod od prodanih ulaznica ide za rad Rukomente akademije GRK Varaždin 1930.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje