Povežite se s nama

Sport

PPD Zagreb izgubio polufinale od ekipe Vardara

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

U drugom polufinalnom paru Final 4 SEHA lige susreli su se PPD Zagreb i Vardar. Gosti iz Makedinije bili su bolji i pobijedili 26:24. 

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u polufinalu Final Four turnira SEHA Gazprom lige.

Najbolji hrvatski rukometaši u super uzbudljivoj utakmici nisu uspjeli drugi puta ove sezone svladati makedonski Vardar, te su na kraju  rezultatom 26:24 (12:10) zaustavljeni u poluzavršnici.

U ranije odigranom polufinalu bjeloruski Meshkov Brest i mađarski MVM Veszprem remizirali su rezultatom 20:20, nakon čega su Mađari bili sretniji i spretniji u izvođenju sedmeraca.

Tako će u nedjelju 3. travnja u utakmici za treće mjesto (16.30 sati) snage odmjeriti PPD Zagreb iMeshkov Brest, dok će se u velikom finalu (19.00 sati) sastati Vardar i MVM Veszprem.

Trener Veselin Vujović nakon dugo je vremena imao na raspolaganju kompletan sastav izuzev Luke Stepančića, pa su tako na put u Varaždin krenula čak 20-orica Zagrebaša. Mjesto u sastavu, ipak, nisu našli Lovro Mihić, Antonijo Kovačević, Stanko Sabljić i Jakov Vrdoljak.

Vardar je, s druge strane, također igrao u najjačem sastavu, pa je tako dupke ispunjena Arena Varaždinmogla svjedočiti jednom istinskom rukometnom spektaklu.

U prvom smo poluvremenu gledali rovovsku bitku dvije snažne obrane na čelu s Tončijem Valčićem s jedne, odnosno Ilijom Abutovićem s druge strane. Oba su se napada dosta mučila ne bi li postigla pogodak, a u tom je nešto spretniji bio onaj makedonskog prvaka koji je do isteka 30 minute postigao 12, nasuprot 10 golova hrvatskog prvaka.

Trener Vujović u prvom se poluvremenu odlučio za sedmorku Horvat – Šprem – Šušnja – Mandalinić – Šebetić – Vujić – Ivić, a upravo je potonji u prvoj dionici igre s četiri obrane dovoljno dobro pariraoArpadu Šterbiku koji je u prvih 30 minuta obranio također četiri lopte.

U nastavku na golu PPD Zagreba gledamo raspoloženog Ivana Stevanovića, dok je umjesto samozatajnog Mandalinića obranu Vardara brzim prodorima razbijao Domagoj Pavlović.

Obrana hrvatskog prvaka u nastavku je bila na visokoj razini, a Tončiju Valčiću i Velku Markoskom, uz spomenutog Stevanovića, idu najveće zasluge za to što je PPD Zagreb drugo poluvrijeme odigrao u egalu.

Nažalost, ovoga je puta Vardar bio za nijansu bolja ekipa te će u nedjelju sudjelovati u svom četvrtom finalu otkako se igra SEHA liga.

Na kraju, nakon 60 minuta vrhunskog rukometa, svakako bi valjalo istaknuti kapetana Zlatka Horvata sa šest pogodaka, odnosno Luku Šebetića, Tina Kontreca i Domagoja Pavlovića sa po  četiri gola. Filip Ivić imao je tri, a Ivan Stevanović šest obrana.

Kod Vardara su najbolji bili Dejan Manaskov sa šest, odnosno Alex Dujshebaev sa pet pogodaka.Arpad Šterbik imao je osam obrana.

RK PPD Zagreb: Stevanović 6 obrana, Ivić 3 obrane; Vujić, Kontrec 4, Šprem, Šebetić 4, Marković 2, Raković, Horvat 6, Šušnja, J. Valčić 3, T. Valčić, Mandalinić 1, Obranović, Markoski, Pavlović 4

RK Vardar: Šterbik 8 obrana, Milić, Angelov; Stoilov 1, Brumen, Toskić 1, Manaskov 6, Maqueda 1, Karačić 3, Dujshebaev 5, Abutović, Cindrić 4, Dibirov 1, Gorbok 3, Shiskarev 1

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje