Povežite se s nama

Sport

PPD Zagreb kao nagrada za odličnu sezonu MRK Vidovec

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Prekrasna rukometna večer u Vidovcu, pred više od tisuću gledatelja PPD Zagreb očekivano je slavio u četvrtfinalu rukometnog kupa protiv domaćina, koji je pružio solidan otpor višestrukim prvacima. Budući član 1. HRL MRK Vidovec prezentirao se u odličnom izdanju, i na kraju izgubio sa ‘samo’ osam golova razlike.

 

Već jedan sat prije utakmice dvorana je bila praktički puna, svi ljubitelji rukometa u vidovečkom kraju došli su na ovu rukometnu feštu, najveći sportski događaj u povijesti općine Vidovec. A Vujovićev Zagreb je stigao u najjačem mogućem sastavu, izostali su tek ozlijeđeni igrači. Tek na samom početku vidovečki rukometaši imali su mali respekt prema gostima, no nakon toga su se oslobodili i igrali odlično s našim najslavnijim klubom.

U konačnici je utakmica završila rezultatom 34:26 za PPD Zagreb, a u redovima Zagreba najefikasniji su bili Vujić sa šest i Kontrec sa pet golova, dok su Raković i Horvat postigli po četiri gola. Reprezentativni junak Ivan Stevanović Stivi obranio je osam lopti.

I vratari Vidovca bili su solidni, Varšić sa osam i Matučec sa četiri obrane, a listu strijelaca predvodio je Marko Težak sa šest golova, dok su Melnjak i Štefičar postigli pet pogodaka. Cijelo vrijeme atmosfera u dvorani bila je odlična, navijalo se u sportskom duhu i za jednu i za drugu ekipu, pravi festival rukometa.

Nakon utakmice stotine vidovečkih klinaca i klinki pohrlilo je po autograme, fotke, selfije s rukometnim junacima, što je bilo i najvažnije s ove utakmice.

– Prekrasan ambijent, čestitam i domaćim igračima i mojoj ekipi, na odličnoj utakmici. Domaćin nam nije dao disati, nismo se mogli i smjeli danas opustiti. No najvažnije da je bila puna dvorana, pohvale domaćinima za organizaciju i sve što rade ovdje za rukomet – istaknuo je trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

A presretni su bili i domaćini, unatoč porazu od osam golova. Ne samo zbog rukometne fešte, nego i zbog solidnog otpora višestrukom prvaku.

– Čestitke moji igračima, prezentirali su se danas protiv slavnog Zagreba u odličnom izdanju. Mislim da je ovo najbolja potvrda da se u MRK Vidovec odlično radi. Imamo odličnu sezonu, iduće godine igramo u 1. HRL, bit će još prigoda za ovakve utakmice – istaknuo je Igor Senečić, trener MRK Vidovec.

A nakon utakmice uslijedilo je nadaleko poznata vidovečka rukometna fešta, domaćin je slavio, iako njihov klub nije izborio Final 4 domaćeg kupa. I ovo je već senzacionalan uspjeh za momčad Vidovca.

Vidovec – PPD Zagreb 26:34 (12:18)

Dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja: 1200. Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).

Vidovec – Matučec (4+0 obrana), Dobovičnik 3, Korent 1, Jeftić 1, Kokijer, Štefičar 5, Buhin, M. Melnjak 5, Varšić (8+0 obrane), Turković 2, Horenec 3, Pajić, Hajsok, Težak 6, Cafuk, Korpar. Trener: Igor Senečić.

PPD Zagreb – Mihić 4, Sabljić 1, Vujić 6, Kontrec 5, Šprem, Stevanović (7+1 obr.), Ivić (3+2 obr.), Raković 4(1), Horvat 4, Šušnja, J. Valčić 2, T. Valčić, Vrdoljak 2, Markoski, Kovačević 4, Pavlović 2. Trener: Veselin Vujović.

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje