Povežite se s nama

Sport

PPD Zagreb večeras u varaždinskoj Areni protiv prvaka Europe – ekipe Kielce

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 7. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će hrvatski rukometni prvaci večeras u varaždinskoj Areni ugostiti aktualne prvake Europe – perjanicu poljskog rukometa Vive Tauron Kielce. Početak utakmice je u 19.00 sati.

 

Dva dana uoči sraza hrvatskog i poljskog prvaka u kongresnoj dvorani Arene Varaždin održana je konferencija za medije rukometnog kluba PPD Zagreb na kojoj su govorili trener Silvio Ivandija i rukometaš Tin Kontrec.

– Prije svega želim reći da mi je drago da dolazimo igrati u Varaždin koji je pravi rukometni grad i u kojemu smo Tin ja proveli neko zaista lijepo vrijeme. On je ovdje igrao dvije sezone, a ja sam vodio klub jednu godinu i odavde nosimo zasta samo lijepe uspomene. Što se tiče same utakmice dopustite da se još nakratko osvrnem na onaj poraz u Frankfurtu gdje smo prvo poluvrijeme odradili pod ručnom i nismo baš bili pravi. U nastavku te utakmice opustili smo se, počeli igrati onako kako znamo i uhvatili smo priključak s prvacima Bundeslige. Nažalost, u posljednjih petnaestak sekundi nismo bili dovoljni koncentrirani da uhvatimo taj rekao bih zasluženi bod. Vremena za plakanje nad prolivenim mlijekom baš  i nema, jer na vrata već kuca europski prvak Kielce i mislim da izazov i motivacija ne mogu biti veći nego što jesu u ovom trenu, ususret dvoboju s Kielcem. Oni nisu u najboljem ritmu, kao što znat zadnje dvije utakmice su izgubili sa za mene iznenađujuće velikim zaostatkom. Iskreno se nadam da se nisu stigli oporaviti i da niti preksutra neće izaći iz tog lošeg ritma, odnosno da ćemo i mi u prvom redu vlastitim pristupom i koncentriranom utakmicom od prve minute dovesti sami sebe u šansu da osvojimo bodove koji bi nam puno značili – poručio je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

– Mislim da se nema što posebno reći o ekipi Kielcea, o skupu strašno kvalitetnih individualaca koju s klupe vodi odličan i trofejan trener. Iskreno mi i nije drago da su izgubili posljednje dvije utakmice baš s tolikom razlikom, jer sada si niti oni ne smijeh dopustiti opuštanje i eventualni treći kiks. Njima je susret u Varaždinu posljednja šansa da s pobjedom ostanu u utrci za prvo mjesto skupine i zato treba očekivati maksimalno motivirane prvake Europe. Da bi imali šanse protiv Kielcea morat ćemo reprizirati igru iz Frankfurta koju smo pokazali u posljednjih 20 minuta. S takvim pristupom i punom varaždinskom Arenom niti skalp europskog prvaka nije nam nedostižan – poručio je kružni napadač Tin Kontrec.

Izvor: PPD Zagreb
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje