Povežite se s nama

Međimurje

Praljudi i čarobne vile u spilji Vindija!

Objavljeno:

- dana

EDUKATIVNO I ZABAVNO

U organizaciji KUD-a Voća ove subote, 9. svibnja, s početkom u 16 sati ispred prostora spilje Vindije u Rijeci Voćanskoj održat će se kulturno-umjetnička i edukativna manifestacija “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”. 

Članovi sekcije mladih KUD-a Voća uprizorit će scene iz života praljudi, dok će dječja i muzička sekcija KUD-a Voća izvesti ples u čast vilama, koje su prema narodnoj predaji živjele u spilji i koje su mještani darovali kako bi im pomogle u obrađivanju polja.

U programu će sudjelovati i Župni zbor Ljubav i mir uz zagorske napjeve i melodije te tamburaški sastav KUD-a Hrženica.

Posjetitelji će imati priliku od stručnjaka doznati sve o značaju i povijesti spilje Vindije. Program započinje u 16 sati, nakon čega će se održati druženje.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje