Povežite se s nama

Međimurje

Sprečavanje zloporaba i prava starijih osoba

Objavljeno:

- dana

HLEBINE

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u Hlebinama je krajem ožujka organiziralo edukaciju o sprečavanju zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Radionica je organizirana uz pomoć Općine Hlebine, a edukatori su okupljene upoznali i s ostalim pravima i obvezama starijih osoba. Edukacija je održana u sklopu projekta „Znanje je moć 2“ koji Društvo provodi u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko-križevačke županije, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Predsjednica Društva Miljenka Radović okupljene je upoznala s temeljnom razlikom između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te o pravima i obvezama iz Zakona o socijalnoj skrbi. Društvo poziva sve zainteresirane koji imaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz spomenute ugovore da im se slobodno obrate kako bi im pružili besplatno pravno savjetovanje.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje