Povežite se s nama

Međimurje

Praznik atletike za mlade sportaše u preloškoj dvorani DG Sport

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

U organizaciji Atletskog kluba Međimurje održan je Atletski četveroboj u Prelogu u dvorani DG Sport.

Natjecatelji su došli iz AK Koprivnica, AK Međimurje, MAK Varaždin, AK Nedelišće, AK Bjelovar i dr.

Mladi atletičari natjecali su se u sprintu na 40 metara, skoku u dalj s mjesta, bacanju medicinke teške 3 kg te trčanju na 390 metara. Nastupili su u kategorijama stariji kadeti i starije kadetkinje, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, limači i limačice 2006, limači i limačice 2007, limači i limačice 2008, limači i limačice 2009, limači i limačice 2010. i mlađi, te u posebnim kategorijama za mame i tate.

Festival

Sudionici ovog festivala atletike su došli iz AK Koprivnica, AK Međimurje, MAK Varaždin, AK Nedelišće, AK Bjelovar, AK Zagreb Ulix, AK Mursko Središće, DV Ptiček Hodošan, DV Kotoriba, DV Draškovec, OŠ Kotoriba, OŠ Draškovec, OŠ Otona Ivekovića Zagreb. Ukupno je nastupilo više od 150 mladih atletičara.

Pobjednici

Iako su prema rezultatima proglašeni najbolji, svi sudionici i oni koji su ih pripremali i doveli u Prelog su pobjednici. Kod starijih kadeta najbolji je bio Pavao Strahija (AK Međimurje), mlađih kadeta Roko Farkaš (AK Nedelišće), limača po godištima Mateo Šegović (AK Koprivnica), Dominik Jezernik (OŠ Otoka Ivekovića Zagreb), Dorian Čavlek (AK Međimurje), Jakov Rušnjak (AK Međimurje) i Lino Plevnjak (AK Međimurje).
Kod starijih kadetkinja najbolja je bila Marta Novak (AK Mursko Središće), mlađih kadetkinja Lea Marodi (AK Mursko Središće), limačica po godištima Rajna Perošić (AK Koprivnica), Sara Treska (AK Nedelišće), Ivana Pozderec (AK Međimurje), Lucija Hozjak (AK Međimurje) i Ena Madić (AK Međimurje).

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje