Povežite se s nama

Međimurje

Praznik atletike za mlade sportaše u preloškoj dvorani DG Sport

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

U organizaciji Atletskog kluba Međimurje održan je Atletski četveroboj u Prelogu u dvorani DG Sport.

Natjecatelji su došli iz AK Koprivnica, AK Međimurje, MAK Varaždin, AK Nedelišće, AK Bjelovar i dr.

Mladi atletičari natjecali su se u sprintu na 40 metara, skoku u dalj s mjesta, bacanju medicinke teške 3 kg te trčanju na 390 metara. Nastupili su u kategorijama stariji kadeti i starije kadetkinje, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, limači i limačice 2006, limači i limačice 2007, limači i limačice 2008, limači i limačice 2009, limači i limačice 2010. i mlađi, te u posebnim kategorijama za mame i tate.

Festival

Sudionici ovog festivala atletike su došli iz AK Koprivnica, AK Međimurje, MAK Varaždin, AK Nedelišće, AK Bjelovar, AK Zagreb Ulix, AK Mursko Središće, DV Ptiček Hodošan, DV Kotoriba, DV Draškovec, OŠ Kotoriba, OŠ Draškovec, OŠ Otona Ivekovića Zagreb. Ukupno je nastupilo više od 150 mladih atletičara.

Pobjednici

Iako su prema rezultatima proglašeni najbolji, svi sudionici i oni koji su ih pripremali i doveli u Prelog su pobjednici. Kod starijih kadeta najbolji je bio Pavao Strahija (AK Međimurje), mlađih kadeta Roko Farkaš (AK Nedelišće), limača po godištima Mateo Šegović (AK Koprivnica), Dominik Jezernik (OŠ Otoka Ivekovića Zagreb), Dorian Čavlek (AK Međimurje), Jakov Rušnjak (AK Međimurje) i Lino Plevnjak (AK Međimurje).
Kod starijih kadetkinja najbolja je bila Marta Novak (AK Mursko Središće), mlađih kadetkinja Lea Marodi (AK Mursko Središće), limačica po godištima Rajna Perošić (AK Koprivnica), Sara Treska (AK Nedelišće), Ivana Pozderec (AK Međimurje), Lucija Hozjak (AK Međimurje) i Ena Madić (AK Međimurje).

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na području Međimurske županije danas dva slučaja zaraženih COVID-om, u bolnici četiri pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3,03% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.887 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Cividini uručila certifikate 48-ero prodavača na čakovečkoj tržnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nedavno obnovljena čakovečka Gradska tržnica certificirana je seljačka tržnica, što znači da na njoj proizvode mogu prodavati i lokalni proizvođači.

Da je uistinu riječ o domaćim proizvodima, jamči certifikat koji se prodavačima dodjeljuje svake godine. Za 2021. certificiranje je provedeno u lipnju, dobilo ih je 48 proizvođača, a ove subote, 24. srpnja, uručila ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prilikom uručivanja certifikata, gradonačelnica Cividini rekla je da se trendovi i briga za zdravlje građana s kupnje povrća i voća u supermarketima ponovno okreću prema domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima.

– Stoga je važno da je roba koja se prodaje na Gradskoj tržnici uistinu proizvedena na našim seljačkim gospodarstvima. Upravo certificiranje svima nama potvrđuje da je ono što kupimo kod prodavača, plod rada i truda naših poljoprivrednika. Važno je i to što kupnjom takvih proizvoda pomažemo i našim seljacima te tako pridonosimo očuvanju domaće poljoprivrede koja se teško nosi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca – istaknula je Cividini.

„Proizvodi hrvatskog seljaka“

U pratnji gradonačelnice prilikom podjele certifikata bio je i direktor Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM Ivica Perhoč koji je rekao da se certificiranje provodi od 2012. godine, u skladu s pravilima Udruge hrvatskih tržnica.

Dodijeljenim certifikatom, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ostvaruje pravo uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“, koja je namijenjena označavanju poljoprivrednih proizvoda i prerađevina standardne kvalitete proizvedenih na području Hrvatske koji se izravno prodaju na tržnicama.

Svrha certifikacije je olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo porijekla proizvoda.

Prve godine bilo je certificirano 36 proizvođača, dok ih danas na čakovečkom placu ima 48.

Riječ je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz Međimurja i okolnih županija koji prodaju na čakovečkoj tržnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje