Varaždinski policajci riješili su važan slučaj razbojništva sa smrtnom posljedicom, koji se dogodio u Selniku kod Ludbrega.

>> Predstavili se kao policajci, namlatili Josipa kod Ludbrega i ukrali mu 600.000 kuna

Nakon brutalnog napada lažnih policajaca stariji muškarac je hospitaliziran zbog teških ozljeda glave, najprije u OB Varaždin, a zatim u bolnici u Klenovniku gdje je i preminuo 29. siječnja ove godine. Muškarac koji je preminuo zvao se Josip Horvat.

Napadači su muškarca ostavili teško ozlijeđenog. Ukrali su mu 600.000 kuna i pobjegli s mjesta događaja.

PU varaždinska je 25. lipnja dovršila opsežno šestomjesečno kriminalističko istraživanje.

– Moram pohvaliti sve policijske službenike koji su sudjelovali u istrazi – dodala je Sanja Karabegović, voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske.

U samoj istrazi obavljeno je 50 obavijesnih razgovora, pregledano je mnoštvo video materijala, a policija je pretražila 10 stanova i više vozila. Pretrage su obavljene na području Zagreba i uhićena su dva muškaraca, starosti 32 i 23 godine. Oni su u petak, 26. lipnja, predani pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Osim njih osumnjičena su još dva muškarca, od čega je jedan državljanin BIH, i obojica su u bijegu.

– Trojica su sa zagrebačkog područja i jedan je državljanin BiH. Novac koji su otuđili, s obzirom na životni stil, potrošili su na provode – dodao je Boris Divjak, voditelj odjela za obradu kriminaliteta Službe krim policije PU varaždinske.

Sva četvorica bit će prijavljena za kaznena djela teško ubojstvo iz koristoljublja i razbojništvo. No, postavlja se pitanje kako je ova četvorica znala da pokojni Josip kod sebe drži 600.000 kuna.

– Istraga se nastavlja u tom smjeru jer četvorica nemaju veze s ludbreškim područjem. Oni su stigli u Selnik ciljano te iskoristili praznik i mrak – zaključila je Karabegović.

Komentari

Komentara