Povežite se s nama

Crna kronika

Prebio bivšu punicu kod Ludbrega, prijetio joj da će je istući kolcem, ščepati i baciti u septičku

Objavljeno:

- dana

U zatvor na godinu i tri mjeseca

Općinski sud u Varaždinu u nepravomoćnoj presudi osudio je 39-godišnjeg Z. M. na godinu i tri mjeseca zatvoru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji svojoj bivšoj punici.

Kriv je jer je 3. srpnja 2015. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom u alkoholiziranom stanju prvo verbalno napao Š. S., majku svoje bivše, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu. Vrijeđao ju je bacivši mobitel kojeg je držala u ruci, a zatim ju je više puta otvorenim i zatvorenim dlanom udario u glavu i zaprijetio joj da ga ne smije prijaviti policiji. Njoj je oštećen sluh na desnom uhu, a slomio joj je desne nosne kosti pa je imala krvave podljeve ispod oba oka. Tri dana kasnije, 6. srpnja joj je zaprijetio da će ju istući kolcem, ščepati i baciti u septičku jamu.

Osim zatvorske kazne, određena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Previše gemišta

U svojem iskazu 37-godišnjak je istaknuo kako je na fušu popio dosta gemišta, a svratio je na pivu na ulični malonogometni turnir. Potom je došao kući, istuširao se i obukao, a bivša punica mu je počela prigovarati, govoreći mu kamo ide, da će sve novce koje je zaradio potrošiti. Odgovorio joj je da ju nije briga za njegove novce, a onda je ona njemu psovala majku, pa i on njoj. Kad je bio na dvorištu, gdje je bio parkiran automobil njegove bivše supruge, ona je iz vrta dolazila prema njemu s kantom vode.Tvrdio je da ju je pljusnuo svojom desnom, otvorenom rukom, samo jedanput i on je tada otišao na turnir. Što se tiče prijetnji, on je tvrdio da je ona sve to izmislila jer je ona takva osoba, što voli izmišljati i što je njoj u interesu samo da nekoga prijavi,a sve kako bi se nekoga zatvorilo.

No, izjave svjedoka i same S. Š., a i medicinske dokumentacije, bilo je neosporno da je 37-godišnjak istukao svoju bivšu punicu.

Dodajmo da je 37-godišnjak odslužio zatvorsku kaznu jer je istukao tada jednogodišnjeg sina, no supruga mu je dopustila se vrati. Kći se tome protivila i otišla je svojem partneru.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Dijete na električnom romobilu izgubilo nadzor, s nogostupa sišlo na kolnik te na njega naletio auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. ožujka, oko 18 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete, javila je PU međimurska.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je dijete mlađe od 14 godina, nogostupom upravljalo osobnim prijevoznim sredstvom, odnosno romobilom s električnim pogonom. U jednom trenutku izgubilo je nadzor nad upravljanjem te sišlo s nogostupa na kolnik ulice, gdje je u prednji dio električnog romobila i u bočnu stranu tijela djeteta, udario prednjim bočnim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 52-godišnji vozač. Uslijed udara došlo je do pada djeteta na nogostup. Tijekom vožnje električnim romobilom dijete na glavi nije nosilo zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica navijača kod Ludbrega prebili 17-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 21-godišnjaka i 36-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Tereti ih se da su 5. studenog prošle godine na ulici u jednom mjestu kraj Ludbrega, fizički nasrnuli na dijete (17), navijača protivničkog nogometnog kluba. Tako je 21-godišnjak maloljetnika uhvatio ga rukama za prsluk i udario nogom u prsni koš, dok se okrivljenog 36-godišnjaka tereti da ga je udario šakom u glavu.

Državno odvjetništvo odredilo je okrivljenicima mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja sa žrtvom, a u optužnici je predloženo da se produlji trajanje mjera opreza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje