Povežite se s nama

Crna kronika

Prebio bivšu punicu kod Ludbrega, prijetio joj da će je istući kolcem, ščepati i baciti u septičku

Objavljeno:

- dana

U zatvor na godinu i tri mjeseca

Općinski sud u Varaždinu u nepravomoćnoj presudi osudio je 39-godišnjeg Z. M. na godinu i tri mjeseca zatvoru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji svojoj bivšoj punici.

Kriv je jer je 3. srpnja 2015. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom u alkoholiziranom stanju prvo verbalno napao Š. S., majku svoje bivše, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu. Vrijeđao ju je bacivši mobitel kojeg je držala u ruci, a zatim ju je više puta otvorenim i zatvorenim dlanom udario u glavu i zaprijetio joj da ga ne smije prijaviti policiji. Njoj je oštećen sluh na desnom uhu, a slomio joj je desne nosne kosti pa je imala krvave podljeve ispod oba oka. Tri dana kasnije, 6. srpnja joj je zaprijetio da će ju istući kolcem, ščepati i baciti u septičku jamu.

Osim zatvorske kazne, određena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Previše gemišta

U svojem iskazu 37-godišnjak je istaknuo kako je na fušu popio dosta gemišta, a svratio je na pivu na ulični malonogometni turnir. Potom je došao kući, istuširao se i obukao, a bivša punica mu je počela prigovarati, govoreći mu kamo ide, da će sve novce koje je zaradio potrošiti. Odgovorio joj je da ju nije briga za njegove novce, a onda je ona njemu psovala majku, pa i on njoj. Kad je bio na dvorištu, gdje je bio parkiran automobil njegove bivše supruge, ona je iz vrta dolazila prema njemu s kantom vode.Tvrdio je da ju je pljusnuo svojom desnom, otvorenom rukom, samo jedanput i on je tada otišao na turnir. Što se tiče prijetnji, on je tvrdio da je ona sve to izmislila jer je ona takva osoba, što voli izmišljati i što je njoj u interesu samo da nekoga prijavi,a sve kako bi se nekoga zatvorilo.

No, izjave svjedoka i same S. Š., a i medicinske dokumentacije, bilo je neosporno da je 37-godišnjak istukao svoju bivšu punicu.

Dodajmo da je 37-godišnjak odslužio zatvorsku kaznu jer je istukao tada jednogodišnjeg sina, no supruga mu je dopustila se vrati. Kći se tome protivila i otišla je svojem partneru.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U Sračincu neoprezno otvorio vrata auta i oborio biciklistu (60)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nesreća, biciklist, ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 18. siječnja, oko 10.15 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 40 godina nalazio se u zaustavljenom osobom vozilu na parkiralištu te u jednom trenutku otvorio prednja lijeva vrata vozila, a da se prethodno nije uvjerio da time ne ometa kretanje drugih sudionika u prometu.

Pritom je vratima vozila udario u prednji desni dio upravljača bicikla kojim je uz desni rub kolnika Varaždinske ulice u smjeru Majerja, upravljao 60-godišnjak, javila je PU varaždinska. Biciklist je uslijed udara, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lagala da je platila davanja i plaće radnicima pa osumnjičena za kaznena djela davanja lažnog iskaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krađe

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva i obavijesti nadležne porezne uprave, proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela davanja lažnog iskaza.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnjakinja u svojstvu osnivača i odgovorne osobe, prilikom upisa u sudski registar dvaju trgovačkih društava, krajem rujna 2020. i krajem listopada 2015. godine, potpisala izjavu iz koje proizlazi da je podmirila sva porezna davanja i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te da ne duguje plaće radnicima.

Konkretno, davanjem lažnog iskaza ustvrdila je kako nema nepodmirenih dugovanja, što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju. Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje sa širega područja Grada Čakovca, zbog počinjenja dvaju kaznenih djela davanja lažnog iskaza, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati