Povežite se s nama

Sport

“Pred nama je povratak u 2. ligu”

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Ljubitelji košarke u Varaždinu bili su zabrinuti za KK Vindija kada je klub početkom ove sezone istupio iz 2. lige zbog financijskih problema. 

Postojao je opravdani strah da se dogodi egzodus igrača u okolne klubove. Vijest da je Dražen Cesar imenovan za trenera u KK Vinidja daje nadu da se u klubu ponovo pripremaju za povratak na košarkašku scenu.

Ozbiljnost

Koji su vaši prvi koraci koje poduzimate u klubu, kao trener?
– Kada te godinu dana nema na parketu kao A2 ligaša, svi pričaju samo o toj zadnjoj godini. Stoga je prvi zadatak pojaviti se, vratiti povjerenje, jer to je kao i u trenerskom poslu, trenera uvijek gledaju i ocjenjuju po zadnjoj utakmici.
S trenažnim procesom krenuli smo 14. ožujka, do sada je odrađeno osam treninga. Situacija je složena, što se vidjelo i na prvim treninzima gdje se skupilo jedva nekoliko igrača. Iz treninga u trening situacija se mijenja na bolje, igrači se polagano vraćaju. Raduje me podatak da sam nakon pet, šest treningana dispoziciji imao 14 igrača na treningu.
Plan je do 1. lipnja odraditi će se 40 treninga i odigrati tri,četiri utakmice.
Kroz treninge i utakmice kristalizirati će se i konsolidirati ekipa za ono što klub čeka na jesen.
Kakva je situacija sa školom košarke i podmlatkom?
– Rad sa seniorima treba biti samo dodana vrijednost na bogatstvo koje klub ima, a to je baza. U klubu danas trenira više od 100-tinjak djece. Organizirano je sedam „Škola košarke“ i to na svim gradskim školama te u Sračincu i Petrijancu. Njih vode profesorima Ciglar, Sorić i Zajec sa trenerima Pizekom i Majdakom.

Mladi

Pred vama je povratak u 2. ligu, je li to realan cilj u ovom trenutku?
– Slijedi uključenje u A2 ligu na način kao 2006. godine, kada sam bio trener. U ekipi su bili igrači do 18 godina osvježeni sa četiri, pet iskusnih igrača. Iz godine u godinu moramo rasti kao klub, te kroz par godina ponovo postati nositelj kvalitete.

Izvor:
Foto:

Sport

Šest zlata i dva srebra za borce Fight Cluba Kovačića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Devetero članova Savate kluba FC Kovačić u subotu, 16. listopada, nastupilo je na Kupu Hrvatske.

Zlato je osvojilo šestero natjecatelja. Luka Starčević u finalu je pobijedio Filip Čićeka iz Valpova, Patricija Šupljika je bila bolja od Marte Cvetko iz varaždinske Omege, Roko Galunić svladao je Leonarda Pasku iz Valpova, Lea Paska klupsku kolegicu Lorenu Ožuru, dok je Emanuel Šprem uvjerljivo pobijedio Josipa Juranka iz Šimunec Gym Varaždin.

Zadnje zlato za FC Kovačić donio je Luka Sakač, juniorski prvak svijeta. Luka je u najboljem meču Kupa pobijedio najboljega hrvatskog savate teškaša svih vremena Zdenka Mirta iz Stubice. Srebrne medalje osvojili su Lorena Ožura i Fran Šenjug.

Dodajmo da je Lovro Cepanec ispao u kvalifikacijama. Inače, FC Kovačić sa šest zlatnih i dvjema srebrnim medaljama bio je najbolji klub natjecanja, a već u četvrtak, 21. listopada, čeka ih nastup na međunarodnom boksačkom turniru u Zagrebu.

Nastavite čitati

Sport

Ivančanka Stella Gotal preuzela hrvatsku seniorsku žensku nogometnu reprezentaciju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsku žensku A nogometnu reprezentaciju uskoro očekuju dvije gostujuće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Italije (Castel di Sangro, 22. listopada) i Švicarske (Zürich, 26. listopada).

Hrvatsku će u ovim dvjema utakmicama voditi v.d. izbornice Ivančanka Stella Gotal, a reprezentacija se okupila u ponedjeljak, 18. listopada, u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici.

Istaknimo da je na okupljanje pozvana nogometašica Splita iz zeljarskog kraja Janja Čanjevac.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje